14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιστολή Ντάισελμπλουμ στον EFSF για το 1,2 δισ. της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Εκπρόσωπος Τύπου του EFSF επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε από τον EFSF να εξετάσει το αίτημα του ΤΧΣ για την επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ και να τον ενημερώσει

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group, Τόμας Βίζερ, να επιληφθεί επί του θέματος αυτού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο ίδιος εκπρόσωπος του EFSF

Σύμφωνα με το Reuters, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εξετάσει αύριο Τετάρτη το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα ποσού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, είπαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τα τεχνικά κλιμάκια πάντως συνεχίζουν και σήμερα τα «ραντεβού» στην Αθήνα με επίκεντρο το δημοσιονομικό κενό και την απόδοση των μέτρων που θα ενταχθούν στην λίστα την οποία επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση στους «θεσμούς» το ταχύτερο  δυνατό, καθώς δίνει μάχη με το χρόνο και τα… διαθέσιμα .

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα επιβεβαίωσε, ότι πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, για την εξειδίκευση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Επίσης, για συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της στην ευρωζώνη εντός της εβδομάδας προκειμένου να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση κεφαλαίων, έκανε λόγο το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Martin Schulz.

Η Ελλάδα, ανέφερε, έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων και εκτίμησε ότι «έως το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέπει την απελευθέρωση της αναγκαίας για την Ελλάδα χρηματοδότησης».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...