17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Χανίων “Ομάδας Αγώνων Γης” σχετικά με την έκρηξη στον ουρανό των Χανίων της 18ης Μάη

Ημερομηνία:

Με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Χανίων η “Ομάδα Αγώνες Γης” αναφέρεται στο περιστατικό με την ισχυρή έκρηξη πάνω από τον ουρανό των Χανίων την Πέμπτη 18 Μάη στις 12.30 το μεσημέρι και ζητά απαντήσεις.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Σας γράφουμε αυτή την επιστολή με αφορμή τον ισχυρό κρότο που ακούσαμε λίγο μετά τις  12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαίου. Ο κρότος έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων, από το Δαράτσο και το  Γαλατά, το κέντρο της πόλης μέχρι και την Παλαιόχωρα

Απ’ όσο έχουμε ενημερωθεί από το πρωί της Πέμπτης πετούσαν μαχητικά αεροπλάνα πάνω από τον ουρανό των Χανίων, ενώ λίγο μετά την έκρηξη πολίτες αναφέρουν ότι είδαν ελικόπτερο να πετά με μεγάλη ταχύτητα από το Μάλεμε με κατεύθυνση προς τα Χανιά.

Σε συνομιλία δημοσιογράφων με το Πεδίο Βολής Κρήτης αρνήθηκαν ότι για την έκρηξη που ακούστηκε φέρουν την οποιαδήποτε ευθύνη και η Αστυνομία ανέφερε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση.

Βέβαια σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων είχε ανακοινώσει την ενεργοποίηση του Πεδίου Βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ» για 18 και 19 Μαϊου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο διάστημα δηλαδή που ακούστηκε και η έκρηξη που συντάραξε το νομό Χανίων.

Σε επικοινωνία δημοσιογράφων με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων επιβεβαίωσαν ότι γίνονται ασκήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ” δε συνέβη κάτι πέρα από το συνηθισμένο, η έκρηξη συνέβη μακριά από κατοικημένες περιοχές όμως ο θόρυβός της μεταφέρθηκε από τον “άνεμο” στα Χανιά και σε άλλες περιοχές”.

Η παραπάνω απάντηση είναι ανεπαρκής για το χανιώτικο λαό.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρόμοια περιστατικά στην Κρήτη έχουν συμβεί :

  • το Σεπτέβρη του 2012  (πρώτο περιστατικό) , 21 Οκτωβρίου του 2016, 25 Φεβρουαρίου 2014, 4 Φεβρουαρίου 2015 και 26 Νοεμβρίου 2017.

Θέλουμε, λοιπόν, να σας ρωτήσουμε:

Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά;

Ως πότε θα αντιμετωπίζουμε τις ανερπαρκείς απαντήσεις του λιμεναρχείου και την ένοχη σιωπή των πολιτικών;

Χρειάζεται να συμβεί κάποια ατύχημα μέχρι οι αρχές του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Και αν συμβεί κάποιο ατύχημα, άραγε θα τις αναλάβουν;

Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις; Τι ραδιενέργεια εκκλήθηκε; Πόσο ασφαλείς είναι οι θάλασσες μας; Πως επηρεάστηκε η πανίδα του τόπου μας (χερσαία ή θαλάσσια);

"google ad"

Απαιτούμε ενημέρωση απο το επιστημονικό προσωπικό του Πεδίου Βολής σχετικά με τις επιπτώσεις της δραστηριότητας τους.

Κλείνουμε έχοντας στο μυαλό μας τα λόγια του George Washington κατά τον αποχαιρετηστήριο λόγο του το 1796.

“Η ύπαρξη υπερμεγεθών στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι, ύπο οποιαδήποτε κυβέρνηση, ένας κίνδυνος για την ελευθερία και θα πρέπει να θεωρούνται ιδιαίτερα μία απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες. “

Καθώς και ένα ρητό των Ιθαγενών της Αμερικής:

“Δεν κληρονομούμε αυτή τη γη από τους προγόνους μας, αλλά τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας”.

Ομάδα Αγώνες Γης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...