17.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Επιστολή Σταθάκη σε Κανιέτε: Να αποδεχθεί ο Euroasia την “Αριάδνη”, αλλιώς αποσύρουμε τη στήριξη στο PCI

Ημερομηνία:

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στον επίτροπο της Ε.Ε, Μιγκέλ Κανιέτε, σχετικά με τη διασύνδεση της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, ο υπουργός τονίζει ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να προχωρήσει το έργο της μεγάλης διασύνδεσης ακόμα και χωρίς συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη”. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα στηρίζει την υλοποίηση του έργου ως PCI, αρκεί να διατηρήσει ο ΑΔΜΗΕ τον έλεγχο του 51% στην οντότητα που θα το φέρει εις πέρας.

Ο κ. Σταθάκης προσθέτει ότι η διατήρηση του χαρακτηρισμού του PCI θα ωφελούσε την Ελλάδα και την Κύπρο με πολλούς τρόπους, αλλά θα πρέπει να συμμορφωθεί η πλευρά της Euroasia και να δεχτεί την “Αριάδνη” που έχει συστήσει ο ΑΔΜΗΕ ως μοναδικό φορέα υλοποίησης, πράγμα που έχει διορία να πράξει ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στα πλαίσια αυτά, ο Έλληνας υπουργός καλεί τον επίτροπο να πράξει τα δέοντα και να γίνει κοινή επεξεργασία των βημάτων υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα αποσύρει τη στήριξή της στο έργο ως PCI.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...