16.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό: Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, ο Ερντογάν στοχεύει την Κρήτη εξαιτίας των υδρογονανθράκων

Ημερομηνία:

Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος

Η κάτωθι ανοικτή επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό δημοσιεύθηκε στις 26/12/2019 στην ιστοσελίδα Hellas Journal η οποία έχει έδρα την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Η επιστολή καλό θα ήταν να διαβαστεί από όλους/όλες τους βουλευτές της Κρήτης. Το υστερόγραφο της επιστολής γράφτηκε αποκλειστικά για τα ΜΜΕ της Κρήτης.

κ. Πρωθυπουργέ,

Είναι ξημερώματα Χριστουγέννων, και σας γράφω τούτη την επιστολή από τη Χαλέπα Χανίων. Σας γράφω τούτη την επιστολή λίγα μέτρα από το σπίτι του Βενιζέλου και της πατρικής σας οικίας…Από τη συνοικία στην οποία πάρθηκαν ιστορικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Από τη συνοικία στην οποία ανδρώθηκε πολιτικά τόσο ο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και η δική σας πολιτική οικογένεια.

Έλαχε ο κλήρος να έχετε εσείς τον έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας στην πιο κρίσιμη ιστορική περίοδο μετά το 1974. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’αυτό.

Μία περίοδο στην οποία θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα επιτρέψετε, εσείς, ένας Κρητικός Πρωθυπουργός,  να ολοκληρωθούν τα νεο-οθωμανικά σχέδια του φανατικού ισλαμιστή Ερντογάν σε βάρος της πατρίδας μας.

Τα σχέδια αυτά εξυφαίνονταν από το 2010. Πρόκειται για σχέδια μετατροπής ολόκληρης της Μεσογείου σε κλειστή νεο-οθωμανική λίμνη. Ο Ερντογάν σχεδιάζει από το 2010 την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Κρήτη βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου. Η Κρήτη κατέχει στρατηγική θέση στη Μεσόγειο. Η Κρήτη ενοχλεί τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν θέλει τον έλεγχο της Κρήτης. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

κ. Πρωθυπουργέ,

Ακούγονται διάφορες προτάσεις προερχόμενες από μία πολιτική και ακαδημαϊκή ελίτ των Αθηνών. Προτάσεις κατευνασμού και οπισθοχώρησης στις απαιτήσεις του φανατικού ισλαμιστή Ερντογάν. Αυτές οι ελίτ έχουν αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν. Ουσιαστικά, ορισμένοι εκ των Αθηνών προτείνουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε επαρχία του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου, και την Κρήτη σε νησίδα του Ερντογάν. Κάθε οπισθοχώρηση σήμερα, φέρνει πιο κοντά αυτό το συμβάν.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υποχωρήσετε στις εθνικά επικίδυνες προτάσεις της συγκεκριμένης ελίτ.

Λένε ότι ο κόσμος ανησυχεί κ.λπ.

Ανησυχεί γιατί; Επειδή φοβάται μία πιθανή σύγκρουση με τους Τούρκους;

"google ad"

ΟΧΙ.

Το ακριβώς αντίθετο.

Ο κόσμος δεν φοβάται τους Τούρκους κ. Πρωθυπουργέ.

Αν τολμούν ας κουνηθούν.

Μια γροθιά θα γίνει ο κόσμος κ. Πρωθυπουργέ υπό την ηγεσία σας.

Δεν πτοείται ο Ελληνικός λαός από την ύπουλη και περίεργη προπαγανδιστική υπόμνηση η οποία σέρνεται σαν φίδι ότι θα είμαστε μόνοι μας.

Ποιός νοιάζεται αν θα είμαστε μόνοι μας;

Θα πρέπει να ρωτήσουμε κάποιους εάν τα κοπέλια μας θα είναι ελεύθερα ή υποταγμένα στους οθωμανούς; Η υπόθεση αφορά τα κοπέλια μας κ. Πρωθυπουργέ και όχι τα οφίτσια και τις πολυτέλειες διάφορων ελίτ των Αθηνών.

Ο κόσμος ΔΕΝ φοβάται τους Τούρκους κ. Πρωθυπουργέ: ο κόσμος φοβάται μην τυχόν και επικρατήσει η υποχωρητική στάση της ελίτ που προτείνει κατευνασμό και υποχώρηση στους νεο-οθωμανούς. Αυτό φοβάται ο κόσμος. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να υπερασπίσει με νύχια και με δόντια τα κοπέλια του.

Κατεβείτε στην Κρήτη λοιπόν, μαζέψτε όλους τους βουλευτές της Κρήτης, από όλα τα κόμματα, και μιλήστε μαζί τους. Συναντηθείτε εδώ στη Χαλέπα, στο σπίτι του Βενιζέλου. Ακούστε τους. Μαζέψτε και κάποιες μεγάλες ιστορικές οικογένειες της Κρήτης, από όλες τις πολιτικές πλευρές. Οικογένειες οι οποίες στο παρελθόν έχυσαν αίμα για την ελευθερία αυτού του τόπου.

Πριν πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις, ακούστε την ψυχή της Κρήτης και όχι τις ελίτ των Αθηνών.

Οι μεγάλες αποφάσεις κάνουν τους μεγάλους ηγέτες κ. Πρωθυπουργέ. Όχι οι ελίτ.

Ποτέ ξανά οθωμανική αυτοκρατορία.

ΥΓ. Αποκλειστικά για τα ΜΜΕ της Κρήτης.

Κύριοι/κυρίες βουλευτές της Κρήτης.

Για τους υδρογονάνθρακες γίνονται πόλεμοι, χάνονται πατρίδες, σκοτώνονται άνθρωποι, αλλάζουν σύνορα! Αυτή είναι η σκληρή-πικρή αλήθεια. Ευχή ή Κατάρα (Resource Curse) είχε ειπωθεί το 2012. Τί σήμαινε αυτή η φράση; Ότι αν δεν λαμβάναμε τα μέτρα μας ως χώρα, αν δεν οργανωνόμαστε, αν δεν συνειδητοποιούσαμε τι πήγαινε να συμβεί, τότε θα χαθούμε.

Το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό είχε προειδοποιηθεί από το 2012 πως ό,τι και να συνέβαινε, όσο και αν το Ελληνικό πολιτικό προσωπικό αντιστεκόταν με διάφορους τρόπους στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων (γιατί άραγε;), αυτοί (οι υδρογονάνθρακες δηλαδή) θα εξορυχθούν είτε με το καλό σενάριο, είτε με το κακό σενάριο. Είτε με εμάς, είτε χωρίς εμάς. Τελεία και παύλα.

Γιατί; Γιατί τα παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Αρέσει, δεν αρέσει, αυτή είναι η σκληρή- πικρή αλήθεια. Έξω από τα δόντια: στη γεωπολιτική δυστυχώς δεν χωρούν ρομαντισμοί. Αν λοιπόν οι Έλληνες πολιτικοί επέμεναν σε παλαιολιθικές πρακτικές (χάριν ποιων συμφερόντων;) τότε αυτή η γελοία νοοτροπία τους θα μας έπαιρνε σβάρνα όλους.

(Για να προλάβω τυχόν αντιδράσεις όσων θέσουν ως επιχείρημα: «αφού για τους υδρογονάνθρακες γίνονται πόλεμοι γιατί τότε δεν στρεφόμαστε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας;»: Μη ξεχνούν αυτοί ότι και για τις πρώτες ύλες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας γίνονται όχι μόνο πόλεμοι, αλλά στα ορυχεία πρώτων υλών των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας χρησιμοποιούνται μέχρι και 6χρονα παιδάκια).

Ας μην τρέφουμε αυταπάτες: ο Ερντογάν στοχεύει την Κρήτη εξαιτίας των υδρογονανθράκων. Προσωπική εκτίμηση του γράφοντα είναι ότι ο Ερντογάν δεν θα διστάσει, παρά τα όσα υποστηρίζουν ορισμένοι στην Αθήνα: ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να προβεί σε έρευνες εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων. Στην Κρήτη.

Τότε, το ερώτημα που θα τεθεί ευθέως πλέον προς τους βουλευτές της Κρήτης θα είναι αμείλικτο: θα συνταχθούν με την υποχωρητική στάση και την αποδοχή της μετατροπής της Ελλάδας σε επαρχία του τρελού νεο-οθωμανού Ερντογάν ή θα αντιδράσουν; Ας έχουν στο νου τους οι βουλευτές της Κρήτης, δεξιοί, κεντρώοι κι αριστεροί, ότι η απόφασή τους θα αφορά το μέλλον των κοπελιών τους/μας για τα επόμενα 100+ χρόνια.

Με την παρούσα επιστολή καλούνται όλοι οι βουλευτές της Κρήτης να σταθούν μακριά από τις οποιεσδήποτε κομματικές διαφορές και να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο προαιώνιος εχθρός της Ελλάδας καιροφυλακτεί. Οι καιροί ου μενετοί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...