16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Επιστολή στο ΔΝΤ θα στείλει η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζητώντας τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων | Βίντεο

Ημερομηνία:

Επιστολή προς το ΔΝΤ θα στείλει τις επόμενες ημέρες η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να σταλεί η λίστα με τους Έλληνες συμμετέχοντες στα σεμινάρια στα ταξίδια γνωριμίας, όπως επεσήμανε η ίδια κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, τονίζοντας ότι οι εν λόγω δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν την προπαγάνδα του μνημονίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλα ξεκίνησαν μετά από ερώτηση του Λεωνίδα Βατικιώτη προς τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος.

Είχε δηλώσει ο κ. Ρουμελιώτης:

Δεν ξέρω ακριβώς ημερομηνίες, αλλά ξέρω ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ως πάγια πολιτική να προσκαλεί δημοσιογράφους είτε στην Ουάσιγκτον είτε να διοργανώνει σεμινάρια στις χώρες-μέλη του προκειμένου να περάσει κάποια μηνύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του, για τις πολιτικές του, προφανώς για να δώσει μια θετική εικόνα για το έργο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όλοι ξέρουμε ότι απέτυχε παταγωδώς σε διάφορα προγράμματα διάσωσης και αναφέρομαι όχι μόνο στο πρόγραμμα της Αργεντινής αλλά, κυρίως αναφέρομαι πριν από το πρόγραμμα της Αργεντινής το 2001, που με την κρίση της Νοτιανατολικής Ασίας -όπου θυμάστε οι επιλογές που έγιναν από το Ταμείο τότε ήταν λανθασμένες και ασκήθηκε έντονη κριτική από την παγκόσμια κοινότητα και πίεση για να αλλάξουν αυτές τις πολιτικές του το Ταμείο- στη συνέχεια επικρίθηκε με τον τρόπο χειρισμού της ρωσικής κρίσης, για να μην αναφερθώ, όπως είπε η συνάδελφος εδώ για το πώς αντιμετωπίστηκε η κρίση στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής….

Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει το έργο της επιτροπής όχι μόνο σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και στο ίδιο το ΔΝΤ ήταν ότι, όπως αποκάλυψε ο Ρουμελιώτης, η Κριστίν Λαγκάρντ και άλλα ανώτατα στελέχη του ταμείου επικοινώνησαν μαζί του πριν από την εξέτασή του από την επιτροπή. Μεταξύ άλλων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, του υπενθύμισαν ότι οι αντιπρόσωποι και τα μέλη του ΔΝΤ απολαμβάνουν ασυλία για τις πράξεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι επικοινωνούν ήδη με την ΕΣΗΕΑ απαιτώντας να παρέμβει ώστε να γίνουν γνωστά τα ονόματα των… embedded δημοσιογράφων

Δείτε το βίντεο όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλά για την επιστολή με το αίτημα προς το ΔΝΤ για τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FJurQNuNOPA”]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...