Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Επιστολή της Ενωσης Γονέων Χανίων για την οδική ασφάλεια

Aγαπητοί γονείς,

Ειμαστε καθημερινά στους δρόμους. Τρέχουμε για τις δουλειές μας ,για τα δρομολόγια των παιδιών (ξέρετε…. μπαμπάδες και μαμάδες με τα πιτσιρίκια τους και αυτά του γείτονα  μαζί!)
Και έιναι τόση η έννοια μας να προλάβουμε, που ξεχνάμε ότι ο κίνδυνος είναι εκεί ,στο δρόμο ,στη μικρή και στη μεγάλη διαδρομή.Και ξεχνάμε ότι, καθώς μιλάμε στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα μαλώνουμε και τα παιδια στο πίσω κάθισμα οι πιθανότητες  να εμπλακούμε σε ατύχημα είναι ακόμα περισσότερες.

Η τραγωδία στην άσφαλτο είναι πάντα ένα επίκαιρο θέμα. Δυστυχώς δεν παλιώνει.Οι συζητήσεις περισσεύουν για το αν  ήταν θανατηφόρο ή μη το ατύχημα ,σε ποια στροφή του δρόμου έγινε, αν γνωρίζαμε ή όχι το θύμα και ποιος έφταιγε. Ο δρόμος?  Ο άλλος??  Οκακός καιρός  ή  ο κακός μας ο καιρός γενικότερα?!

Θα συμφωνήσουμε μάλλον ότι φταίνε όλα τα προηγούμενα με ανά  περίπτωση άλλη βαρύτητα. .Η  οδηγική  μας όμως συμπεριφορά μας  και η συναίσθηση του πόση συνευθύνη έχουμε, προκύπτει από την κυκλοφοριακή αγωγή μας .Είμαστε μέρος ενός κινούμενου όλου και το επηρεάζουμε και εκτιθέμεθα σε αυτό.

Τα παιδιά μας  είναι οι πεζοί και οι οδηγοί στους δρόμους του μέλλοντος. Είναι ευθύνη της Πολιτείας η κυκλοφοριακή αγωγή των πολιτών της και θα πρέπει οι γονείς να επιζητάμε τελειόφοιτους ,που θα έχουν κατακτήσει μέσα από το σχολείο  τη σωστή συμπεριφορά στους δρόμους.

Γνωρίζουμε ότι όταν ένα παιδί συμμετέχει σε μια δράση  μαθαίνει πολύ περισσότερα μέσω της βιωματικής διαδικασίας παρά όταν απλά είναι ακροατής ενός μαθήματος.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου τρέχει ο 2ος Διεθνής  Μαθητικός και Φοιτητικός Διαγωνισμός  Πολυμέσων για την οδική ασφάλεια. Θα μπορούν λοιπόν μαθητές και σπουδαστές να στείλουν το δικό τους μήνυμα και να μας ευαισθητοποιήσουν να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά .Και ψάχνοντας και ρωτώντας για να φτιάξουν κάτι μοναδικό,διαβάζουν ,μαθαίνουν,παίρνουν τόσες πληροφορίες που η συμμετοχή τους γίνεται δημιουργική αλλά και επιμορφωτική .

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  είναι ο τίτλος του Διαγωνισμου.

Πάρτε πληροφορίες από τα σχολεία ή από το διαδίκτυο  και παρακινείστε τα παιδιά σας να φτιάξουν με την παρέα τους ένα βίντεο κλιπ,,μια αφίσσα,ή ένα ηχητικό κλιπ με ειδικά έπαθλα για κάθε κατηγορία. Πληροφορίες  www.polentaspark.gr   τηλ  6939241906κ Πολέντα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ …για να είναι οι δρόμοι μας,δρόμοι χαράς,δουλειάς,ταξιδιού και όχι λυπης.

Για την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Δ.ΧΑΝΙΩΝ
Η Πρόεδρος Μαλανδράκη Σοφία

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην ιδρυτική διακήρυξη της η Πρωτοβουλία…

5 mins ago

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά, με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ

Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ Την Πέμπτη 23/5/2024, στις 20:30,…

5 mins ago

Πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Αμερικανονατοϊκού προμαχώνα: Προχωράνε οι εργασίες στη Σούδα

Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα επιταχύνουν την αναβάθμιση των υποδομών στο ευρωατλαντικό τους προπύργιο στη…

11 mins ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

4 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

4 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

4 hours ago

This website uses cookies.