13.8 C
Chania
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2026

Επιστολή του Θρασύβουλου Μαράκη, εγγονού του Θρασύβουλου Καλαφατάκη, που εκτελέστηκε με τους 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή

Ημερομηνία:

Δημοσιεύουμε επιστολή του Θρασύβουλου Μαράκη, εγγονού του Θρασύβουλου Καλαφατάκη, που εκτελέστηκε με τους 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944 και έχει ταυτοποιηθεί στις φωτογραφίες:

«Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στην επιφάνεια για πρώτη φορά φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 της Καισαριανής!

Ανάμεσα στους 200 ήταν και ο πάππους μου Θρασύβουλος Καλαφατάκης, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στις φωτογραφίες.

Νιώθω ευγνώμων που μας δόθηκε η ευκαιρία να γίνει γνωστή σε όλους η ιστορία του παππού μου, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος πιστός στα πιστεύω του.

Θυμούμενος επίσης την εκδήλωση τιμής από την Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, μέσω της τοποθέτησης αναμνηστικής πλάκας στο σημείο όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι του παππού μου στον Πλατανιά Χανίων, δωρίζω τη φωτογραφία του παππού στο ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ ως φόρο τιμής και μνήμης του.

Τέλος οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν μεγάλη αξία ως ιστορικό ντοκουμέντο και πρέπει να αποκτηθούν και να αποδοθούν εκεί που ανήκουν.

Θρασύβουλος Μαράκης

Πλατανιάς Χανίων

Εγγονός του Θρασύβουλου Καλαφατάκη».

902.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αμβλώσεις: Ιατρείο διακοπής κύησης στο νοσοκομείο Χανίων μετά το ρεπορτάζ του NEWS 24/7

Της Ευτυχίας Σουφλιέρη Το νοσοκομείο Χανίων ανακοίνωσε τη δημιουργία Ιατρείου...

Επιμελητήριο Χανίων: Πρόγραμμα δωρεάς εξοπλισμού 9.300€ για μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Χανίων ενημερώνει για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρών Επιχειρήσεων της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Δωρεάν εξοπλισμός 9.300€ και mentoring για μεταποιητικές επιχειρήσεις. Αιτήσεις έως 31/3/2026.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Χανιά με οπλοστάσιο και παραβάσεις για ζώα

Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Χανιά με πέντε όπλα, πυρομαχικά και παραβάσεις για ζώα. Επιχείρηση του ΑΤ Πλατανιά με ΤΑΕ Χανίων σε ποιμνιοστάσιο στο Δήμο Πλατανιά.