29.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Χανίων – Σχετικά με τις ανεμογεννήτριες στο Αποπηγάδι και αλλού

Ημερομηνία:

Σε σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στις 4-8-2014 ο εκπρόσωπός μας Βενετάκης Γεώργιος τοποθετήθηκε κριτικά απέναντι στις ΒΑΠΕ που εγκαταστάθηκαν στο Αποπηγάδι επισημαίνοντας παραλείψεις των αμροδίων προκειμνένου να εγκατασταθούν εκεί οι ανεμογεννήτριες που αλλάζουν την κανονικότητα της ζωής των κτηνοτρόφων στην περιοχή, επιδρούν αρνητικά στο περιβάλλον και στο τοπίο της περιοχής χωρίς να προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που έγινε ο χαρακτηρισμός του συνόλου των εκτάσεων από την δασική υπηρεσία με αντικανονικές σε πρώτη φάση αναρτήσεις καθώς και στο γεγονός της προσβολής ιδιοκτησιών κτηνοτρόφων που θίγονται από τον χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής σαν δασικής.

Σχετικές καταγγελίες έχουν διατυπωθεί δημσίως από κατοίκους της επριοχής και τους ιδιοκτήτες γης. Ακόμα εκκρεμούν δικαστήρια διεκδίκησης των διοικτσιών αυτών, διώξεις σε βάρος των εμπκεκόμενων κλπ.

Τα γεγονότα αυτά είναι αναμφισβήτητα, αναφέρθηκαν και αναφέορνται μεαζί με άλλα για να επισημανθεί ο κίνδυνος βλάβης του περιβάλλοντος και του τοπίου από την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης αλλά και ο κίνδυνος σε βάρος των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στον ορεινόόγκο της Κρήτης.

Ο καθένας λοιπόν που εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή οφείλει να αναλάβει τις ετθυύνες των λόγων και των πράξεων του όπως έκανε και εκπρόσωπός μας στην σύσκεψη της αντιπεριφέρειας και όπως θα συνεχίζουμε να κάνουμε και μεείς μαζί με άλλους προκειμένου να διαφυλαχθεί ο δημόσιος πλούτος και οι ιδιοκτησίες των γεωργοκτηνοτρόφων από κάθε αυθαιρεσία.

Ο Πρόεδρος: Σταυριανουδάκης Μανούσος
Ο Γραμματέας: Αλεξανδράκης Κωστής

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ