25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Επιστολή: Τώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε ξέρεις τι είναι να είσαι πολιτικά χωρίς στέγη και να παίρνεις σβάρνα πότε το ΣΥΡΙΖΑ, πότε τη ΝΔ;

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντή:

Διάβασα στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο και παρόλο που ο συντάκτης του διευκρινίζει ότι « .. οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα, γεωγραφικό & συγκεκριμένο συνδικαλιστικό φορέα, με προσδιορισμό ταυτότητα και έδρα, σε γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική, αλλά εξόχως πραγματική σε γενική μορφή…», εμένα μου θύμισε έντονα, πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα(ο) και καταστάσεις στον συνδικαλιστικό εμπορικό κόσμο των Χανίων.

Το κείμενο:

«Όταν μετράς το μπόι σου με το μπόι του ίσκιου σου, όταν βλέπεις την καμπούρα του άλλου και όχι τη δική σου, όταν σου δίνουν γάιδαρο και εσύ τον κοιτάς στα δόντια του, όταν σε φτύνουν και οι μύγες και εσύ το περνάς για ξαστεριά τότε είσαι για να ‘σαι….

Πρέπει να είσαι και πολύ ΠΑΣΟΚκος που έμεινε πολιτικά “άστεγος” κι αυτό είναι το δράμα γαμώ το φελέκι μου, ξέρεις τι είναι να κινείσαι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, από το φιλελευθερισμό και σοσιαλδημοκρατία(χωρίς να γνωρίζεις και πολλά απ΄ αυτούς) και να κάνεις μακροβούτια στον φασισμό, αρκεί να έχει “προοπτική¨ το πράγμα;

Είναι ένα δράμα, αρκεί να σκεφτείς ότι μέχρι πριν 5 χρόνια είχες έτοιμα τα κουκάκια και κουταβάκια του ΠΑΣΟΚ και από τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέχρι την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, τα έλεγχες όλα και χωρίς μεγάλο κόπο. Ήθελες ένα Εμπορικό η οποιοδήποτε άλλο Επαγγελματικό Σύλλογο, ή ένα Συνδικάτο-Σωματείο από ένα τσούρμο χρήσιμους “dogo prothymous” με “kara amyalias” που συνδικαλισμός για σας και για κείνους σήμαινε και σημαίνει ταξική συνεργασία, συντεχνία του χειρίστου είδους, ατομική βόλεψη, και πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα τύπου ΜΚΟ, πάνω και κάτω απ΄τα τραπεζοκαθίσματα που σας έφερναν ουρά το χρήμα. Τι ωραία ήταν όταν μάζευες τους “ακομμάτιστους” χρήσιμους πανέξυπνους της ταξικής συνεργασίας και ειρήνης και έπαιζες πολύ μεγάλη μπάλα, έχοντας απέναντι σου μόνο τους “κακούς” και κομματικοποιημένους πάσης φύσεως λογής και κοπής Κομμουνιστές, αυτής της Αγωνιστικής Συνεργασίας με κάτι ποσοστά του 10-15%, ενώ τώρα είναι σταθερά πάνω απ΄ το 45% με αυξητικές τάσεις σε κάθε περίπτωση!!!

Ήταν “μαγκιά” όταν αποκαθήλωνες μέλη προηγούμενων ΔΣ, έγραφες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου καταστατικά και το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο τις γενικές συνελεύσεις, σε καθοδηγούσαν κάτι απίθανοι πρόεδροι συνομοσπονδιών, που πότε συναγελάζονταν με τη ΝΔλα και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ, να τους έχεις στηρίξει όλους με χέρια και με πόδια και να θεωρείς “μπαμπούλα” τον Κούλη που έχει και την ονομαστική του σήμερα, όμως η ανάγκη είναι μεγάλη, όπως υπάρχει μπαμπούλας στο παραμύθι να υπάρχει και στην πραγματικότητα….

Κάποτε ένα πολύ έξυπνο τραγούδι μιλούσε για κάποιο έντιμο κυρ Παντελή, που σκέβρωσε σάπισε στο μαγαζί, ξόδεψε τη νιότη και την ορμή για τη δραχμή για το πετσί, τώρα αφού τον αντικατέστησες με τον “απολιτικ” super duper Pantelehmon επιχειρηματία των “προγραμμάτων” με social media & προσωπική ιστοσελίδα στο Linked in. Με αυτούς τους όρους τι να το κάνεις το μαγαζί, το έχεις για να πουλάς κοινωνικό στάτους. όταν ήσουν, είσαι και θες, αλλά δεν ξέρεις αν θα είσαι μέσα στα πολύ μεγάλα γκάζια για πολύ ακόμα μιας και το ΠΑΣΟΚ έβαλε λουκέτο και μετακόμισε γι αλλού χωρίς εσένα να υπάρχει πουθενά!!! Ξέρεις τι ΛΑΕΚ, τι ΕΣΠΑ, τι Βέσπα, τι Λαμπρέτα, είδαν τα ματάκια σας αγορίνες μου εσείς, το χρήμα που άνηκε στους Ευρωπαϊκούς Λαούς και σε σας τους ίδιους και νομίζατε πως είναι άλλων, αυτό που πήγαινε για προγράμματα εξωραϊσμού της απύθμενης βλακείας με όρους επιστημολογικής επιχειρηματικότητας τύπου Athens 2004 εν έτη 2014 και σήμερα 2016 αν είσαι στα πράγματα!!!

Τώρα η ΠΑΣΟΚκάρα, διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη, ξέρεις τι είναι να είσαι πολιτικά χωρίς στέγη και να παίρνεις σβάρνα πότε το ΣΥΡΙΖΑ, πότε στη Νδλα;;;

Τώρα που διαλύεται και η Deutsche Bank και τα Ευρώπουλα κάνουν φτερά με μεγάλες φτερούγες, εσείς τα βάζετε με τους πρόσφυγες τρομάρα σας, α και με την “παραοικονομία” του δεν κόβεις απόδειξη δεν αγαπάς την Ελλάδα, ενώ εσείς αγαπάτε τα έντερα σας παλικάρια μας…

Όμως τυχερούλια στη γωνία πάντα υπάρχει λοταρία και ενώ ο ρόλος σας αλλάζει πάντα θα υπάρχει κάτι για σας, όχι για όλους, γι αυτό θα σκοτωθείτε μεταξύ σας, η πίτα σας μίκραινε πολύ, παρότι φτιάξατε λεωφόρους για τα open mall, στρώνοντας το κόκκινο βελούδινο χαλάκι στα πραγματικά mall, παίρνατε franchise κάθε “καινοτόμα” μονοπωλιακής εμπορικής ταχυδακτυλουργίας για την αναίμακτη καταστροφή του στοκαρισμένου προϊόντος απ΄ τους εργοδότες σας, καταπατήσατε την Κυριακάτικη Αργία και όλα αυτά με συμβιβασμένους κλακαδόρους εντός των σωματείων, που αν τους ρωτήσεις πόσο κάνει 0+1 θα σου απαντήσουν, η το ROLEX του Κουτσούμπα, η τα κουμπιά του Κιμ Γιονγκ Ουν, δεν πειράζει κάπου θα σας αναβαθμίσουν κάτι Συνομοσπονδίες για τον προηγούμενο ρόλο σας, στον ερπόμενο και επόμενο!!!

Που ξέρετε μπορεί κάποια πολυεθνική, κάποιο πολυκατάστημα να σας βολέψει στη θέση του γενικού διευθυντή, και αν όχι εκεί κάπου γύρω γύρω βρε αδελφέ, και ακόμα θα μιλάτε για τα κομβία που ακόμα δεν πάτησε ο Κιμ”!!! »

Ο συντάκτης του κειμένου, ευγενικά μου το παραχώρησε, το προσυπογράφω και το «αφιερώνω», με καμία εκτίμηση, σε όσους αναγνωρίζουν σε αυτό τον εαυτό τους και ιδιαίτερα σε αυτόν που με θράσος, έκανε δημόσιο προσωπικό χαρακτηρισμό για εμένα.

Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση.

Νίκος Ζωγραφάκης

Αυτοαπασχολούμενος – Μέλος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων νομού Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μανιφέστο κατά Κασσελάκη και «μισή» παραίτηση από τα κομματικά όργανα από Τεμπονέρα, Κοτσακά και Τσιόκα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, με τρία στελέχη...

Ευάγ. Αποστολάκης: “Όλα τα κόμματα έχουν μαύρα”

Ο Στέφανος Κασσελάκης έριξε τη «βόμβα» για τα «μαύρα...

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...