16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιστολή Χανιώτη εμπόρου: Λένε “Ποτέ την Κυριακή” και μετά ανοίγουν τα καταστήματά τους οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές

Ημερομηνία:

Επιζήμια για το σύνολο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων η τακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού που υπερασπίζεται η πλειοψηφεία του διοικητικού συμβουλιου του Εμπορικού Συλλόγο Χανίων. Φάνηκε για άλλη μια φορά ακόμη σε ολο της το μεγαλειο στο ζητημα της υπερασπισης της κυριακάτικης αργίας.

Απο κει που σκιζουν τα ρούχα τους’’ στο ΄΄ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ΄΄ με τον τρόπο τους κατάφεραν να είναι τα μαγαζια και τις 3 τελευταίες Κυριακές ανοιχτά βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι την πολυεθνική, την μεγάλη εμπορική αλυσίδα με το μικρομάγαζο και τον αυτοαπασχολούμενο.

Ποσο αλήθεια μοιάζουν τα παραπάνω με την κυβερνητική πολιτική που ΄΄σώζει΄΄ τον λαο από την μια ενώ από την άλλη έχει δημιουργήσει 1.500.000 άνεργους, έχει βάλει λουκέτο σε πάνω από 300.000 μικροεπιχειρήσεις, έχει φτοχωποιήσει πάνω από το 60% του ελληνικού λαού;

Έτσι απλά και ξεδιάντροπα ερμηνεύουν το ΄΄σωσιμο΄΄ που μας κάνουν κυβέρνηση και Ε.Ε. που πρέπει να πεθάνω εγώ για να ζήσει το μονοπώλιο και η τράπεζα. Έτσι φέτος πιο οργανωμένα και αποφασιστικά με απόλυτη συνέπεια παίξατε το παιχνίδι των πολυεθνικών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Όλοι μαζί Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Ε.Σ.Ε.Ε, Αντιπεριφέρεια Χανίων με την στάση σας βάλατε ΄΄πλάτη΄΄ ώστε η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας να έρθει μια ώρα νωρίτερα.

Έχουμε και λέμε:

Στις 8 Οκτωβρίου 2014 στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σε πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ τάσσεται ΄΄ΟΜΟΦΩΝΑ΄΄ κατά τις κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την Κρήτη με την υπαριθμώ 7375 απόφαση του.

Στις 27 Οκτώβρη 2014 με τον ΑΡ.ΠΡ 7387 ζητά από τους εμπορικούς συλλόγους να κάνουν γνωστή μέχρι 30 Οκτώβρη τη θέση τους για το άνοιγμα των καταστημάτων τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου!!!!

Στις 28 Νοέμβρη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του εμπορικού Συλλόγου Χανίων δεν κουβεντιάζεται καθόλου η μέχρι τώρα στάση της ομοσπονδίας αντιθέτως αποφασίζουμε με ψηφοφορία 5 υπέρ και 2 κατά τα μαγαζιά να είναι ανοικτά μόνο την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και βάση αυτή την απόφασης δημοσιεύτηκε το εορταστικό ωράριο

Στις 10 Δεκέμβρη σε έκτακτο Δ.Σ. στον εμπορικό σύλλογο Χανίων αλλάζουν την απόφαση που οι ίδιοι είχαν πάρει αποφασίζοντας με την σύμφωνη γνώμη της αντιπεριφέρειας να έχουμε ανοικτά τα μαγαζιά μας και στις 21 και στις 28 Δεκεμβρίου κάνοντας ΄΄επαναστατική γυμναστική μέσω SMS’’ στη θεσμοθετημένη ανοικτή Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Ποιους πραγματικά εξυπηρετούν τέτοιες πρακτικές;;

Δεν διδαχτήκανε τίποτα από το περσινό ΄΄μπάχαλο ΄΄ που κάπως έτσι ξαναδημιουργήσανε; Είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι αυτοι που πραγματικά βολεύονται από τέτοιες ενέργειες είναι τα πολυκαταστήματα και ίσως μερικά μαγαζιά δίπλα ή κοντά στα μεγαλομάγαζα ενώ η πλειονότητα της εμπορικής δραστηριότητας είναι άμεσα ζημιωμένη και βαθιά υποθηκευμένη ;;

Γιατί γράφετε στα ΄΄παλαιότερα των υποδημάτων σας΄΄ την πληρωμένη έρευνα του ΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ που το 80% και πάνω των συναδέλφων μας θέλουν την κυριακή αργία;

Γιατί κλείνετε τα μάτια σας στην πρόσφατη (πριν ένα μήνα ) έκθεση του ΙΝΕΜΥ που δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και με στοιχεία ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες ευνόησε ενώ στις 8 από τις 10 μικροεπιχειρήσεις δημιούργησε μεγάλα προβλήματα;

Γιατί λετε ψέματα ότι τα τελευταία χρόνια τα μαγαζιά ήταν ανοικτά και τις 2 τελευταίες κυριακές του χρόνου;
Πότε αλήθεια τα 10 τελευταία χρόνια εκτός από πέρυσι τα μαγαζιά άνοιγαν 2 Κυριακές;

"google ad"

Σταματήστε τώρα να υποθηκεύεται την επιβίωση των μικροεπιχειρήσεων στο ότι η είσπραξη μιας μέρας ( οσο καλή και αν είναι) μπορει να κοντράρει το ΄΄ τσουνάμι΄΄ που θα φέρει η απελευθέρωση της κυριακής. Φτάνει πια με σας που έχετε βολευτεί με τα ΄ψιχουλα΄΄ που μας πετάνε ( και εμείς πρέπει να τα αποδεχτούμε) κυβέρνηση και μονοπώλια.

Εσείς θεωρείτε τη κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει φυσιολογική εξέλιξη και αναπόφευκτο κακό. Συμφωνείτε πλήρως στη κατεύθυνση της Ε.Ε. όταν είμαστε διαθρωτικό πρόβλημα και αρκετοί από εμάς πρέπει να εξαφανιστούμε.

Ο εμπορικός κόσμος των Χανίων που αγωνιά και πασχίζει για την επιβίωση του, έχει χορτάσει από τέτοιοι είδους φτηνές συνδικαλιστικές τακτικές, ήδη στην συνείδηση του σας έχει κατάταξη, γνωρίζει ότι ούτε στις πολιτιστικές εξωραϊστικές δραστηριότητες που δείχνετε ιδιαίτερο ζήλο δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε .

Τέλος επιβάλεται οι συνάδελφοι μας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από την τακτική του κυβερνητικού συνδικαλισμού που μαζί με τους πάντα πρόθυμους ( Ε.Σ.Ε.Ε-Ο.Ε.Σ.Κ.- ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ) δείχνουν με ποιους είναι και για ποιους πασχίζουν.

Όπως κλείσαμε τα μαγαζιά μας την Κυριακή 14 δεκέμβρη έτσι και στις 28 Δεκέμβρη δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της ΄΄εμπορικότητας΄. Βάζοντας τέρμα στις αυταπάτες και στο ρίσκο ότι μπορεί αυτή η Κυριακή όσα χρήματα και να βάλουμε στο ταμείο μας, δεν θα έχουμε αποτρέψει αλλά θα έχουμε όμως οπλίσει με τα ίδια μας τα χέρια τα όπλα τους που μας σημαδεύουν και σκοπεύουν στην εξαφάνιση μας

Βουρλάκης Νίκος
Μέλος Δ.Σ. εμπορικού Συλλόγου Χανίων
Μέλος Δ,Σ, Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης
Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ ΧΑΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...