24.8 C
Chania
Friday, June 28, 2024

Επιστολή 5 πολιτών για τη διαδήλωση ενάντια στους πρόσφυγες στη Σούδα: “Όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής στέλνουν μηνύματα παντού και κάνουν ότι μπορούν για να μαζέψουν κόσμο”

Ημερομηνία:

Με επιστολή τους 5 πολίτες των Χανίων, ο Βαγγελης Θεοδωρουλακης κοινωνιολογος-γυμναστης-προπονητης, ο Κώστας Ντουντουλάκης εκπαιδευτικός-συγραφεας, ο Δημήτρης Βακάκης, Δημιουργός-καλλιτέχνης κρητικής μουσικής, ο Γιώργος Μανωλιούδης Γ’ καλλιτέχνης Κρητικής μουσικής και ο Ιωάννης Φρονιμάκης, επιχειρηματίας αναφέρονται στη διαδήλωση ενάντια στους πρόσφυγες στη Σούδα στα πλαίσια της συμμετοχής της χώρας στην επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ” σημειώνοντας ότι αν και αμφισβητούν ότι αυτοί που θα έρθουν θα είναι πράγματι από τη Λιβύη δεν πρόκειται να συμμετάσχουν λόγω στον χαρακτήρα της κινητοποίησης της οποίας οι διοργανωτές είναι ανώνυμοι και του γεγονότος ότι προωθείται κυρίως μέσω προσώπων που συνδέονται με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Στην μεταφορά από τους Αμερικανούς, τους Γερμανούς και τους Τούρκους, μισθοφόρων ή στο δουλεμπόριο φτηνών εργατικών χεριών κανείς πατριωτης και δημοκράτης δεν μπορεί να είναι σύμφωνος.. Κανείς δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης δεν μπορεί να συμφωνεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης και εκμετάλλευση ανθρώπων επίσης. Γιατί όλα αυτά σημαίνουν η πιθανολογουμενη έλευση από την Λιβύη στην Κρήτη μεταναστών ( που όμως πολύ αμφιβάλλουμε ότι θα είναι μετανάστες και Λιβυοι).

Ανακοινώθηκε τις προάλλες ότι γίνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σούδας. Από άγνωστους οργανωτές!!!, άγνωστους συντονιστές!!, άγνωστους ομιλητές, και άγνωστους χορηγούς!!!. Αυτό είναι πρωτοφανές παγκόσμια.

Πάντα κάποιος ή κάποια ομάδα, σύλλογος, σωματείο, πολιτική οργάνωση, συλλογικοτητα πολιτών είναι αυτός που οργανώνει την οποία διαμαρτυρία, εκδήλωση, διαδήλωση κτλ. Επίσης μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση η απουσία αναφοράς στη ουσία του προβλήματος,. Καμία αναφορά από αυτούς που τους φέρνουν εδώ (ΗΠΑ, ΕΕ, Τουρκία),.

Καμία αναφορά για την ουσία στο γιατί τους φέρνουν εδώ ( το γεγονός ότι είμαστε μέλος της ΕΕ και της συνθήκης Σεγκεν)

Έτσι σύμφωνα με τις συμβάσεις που οι κυβερνήσεις μας διαχρονικά έχουν υπογράψει όποιος “πρόσφυγας” ή μετανάστης έρχεται εδώ θα πρέπει να τύχει βοήθειας και το κράτος υποδοχής είναι αναγκασμένο να τους φιλοξενεί.!!!

Έχουμε λοιπόν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για πρόσφυγες αλλά όχι για αυτούς που τους φέρνουν!!! ούτε για τα αίτια!! Αυτό επειδή είναι γελοίο να συμβαίνει και σε συνδυασμό με την Ανωνυμία των οργανωτων (!!!!!) μας κάνει να πιστεύουμε ότι πίσω από την “αυθόρμητη” Αυτή διαμαρτυρία κρύβονται συμφέροντα κομματικά και άλλα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλα τα στελέχη της ΧΑ στέλνουν μηνύματα παντού και κάνουν ότι μπορούν για να μαζέψουν κόσμο. Όπως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ταυτόχρονα με αυτό δηλώνει παντού ότι είναι απολύτως αντίθετη με αυτό και ότι κάνει διαμαρτυρίες στο Μαξίμου και στα Υπουργεία (εδώ γελάνε).

Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις γλάστρες για κομματικά συμφέροντα και επειδή δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε σε υποκριτικό σόου που φωνάζει για τους “κακομοιρηδες” αλλά δεν βγάζει άχνα για τα μεγάλα αφεντικά αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε.

Δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ σε οποιαδήποτε γνήσια λαϊκη διαμαρτυρία για όλα αυτά τα άθλια που συμβαίνουν γύρω μας

Κρήτη 29 Απριλίου 2020.

Βαγγελης Θεοδωρουλακης κοινωνιολογος-γυμναστης-προπονητης

Κώστας Ντουντουλάκης εκπαιδευτικός-συγραφεας

Dimitris Vakakis B Δημιουργός-καλλιτέχνης κρητικής μουσικής

Γιώργος Μανωλιούδης Γ’ καλλιτέχνης Κρητικής μουσικής

Ioannis Fronimakis επιχειρηματίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ