19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Επιτροπή απολυμένων – απεργών της COCA – COLA: Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Ημερομηνία:

Συνήθως οι δημοσιογράφοι πηγαίνουν στο ρεπορτάζ. Σήμερα, οι πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ ήρθαν να μας βρουν, για να συζητήσουμε και από κοντά, πιο άνετα και φιλικά, για τον αγώνα και τα αιτήματά τους. Ο λόγος για την Επιτροπή απολυμένων – απεργών της Coca Cola Θεσσαλονίκης, που στο πλαίσιο της «εξόρμησής» της στην Αθήνα για την ενημέρωση του λαού για τον πολύμηνο αγώνα τους, επισκέφθηκε το 902.gr.

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μετά από 14 μήνες απεργίας ενάντια στις απολύσεις, στην μετατροπή μας από εργαζόμενους σε “εργολάβους” και στην μεταφορά τμημάτων και γραμμών παραγωγής σε χώρες με φθηνότερο κόστος», τόνισε η επιτροπή. «Πολύτιμη δύναμη και κουράγιο», σημείωσαν, «μας δίνει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση όλων των εργαζομένων που έχει εκδηλωθεί όλους αυτούς τους μήνες».

Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ, για την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση, την προβολή των δίκαιων αιτημάτων τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Πώς είναι δυνατόν να μην πάρεις δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις τον αγώνα όταν έχεις τέτοια συμπαράσταση; Όταν κατεβαίνεις στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη, όταν συμμετέχεις όπως εμείς στην κινητοποίηση των συνταξιούχων την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, παρά την βροχή, βλέποντας τους να είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους; Όταν βλέπεις τα παιδιά της ΚΝΕ να αφισσοκολούν και να προπαγανδίζουν παντού την απεργία μας και τα αιτήματά μας; Η αλληλεγγύη είναι όπλο, δύναμη στον αγώνα μας.

Σε άλλο σημείο η επιτροπή αποδόμησε το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο των πολυεθνικών, όπως της CΟCA – COLA, με το δήθεν οικογενειακό κλίμα, την «φιλανθρωπία», τον «κοινωνικό εταιρισμό». Πίσω από αυτή την «βιτρίνα» κρύβεται η επιθετικότητα της εργοδοσίας, παρά το γεγονός ότι έχει υψηλά κέρδη, επιθετικότητα η οποία ενθαρρύνεται από την ασκούμενη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, στα πλαίσια της ΕΕ και της «απελευθέρωσης» κεφαλαίων, εμπορευμάτων, εργατικής δύναμης. Ό,τι αντιλαικό επιχείρησε να περάσει η πολυεθνική στην Θεσσαλονίκη, προωθεί και στα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου, επιβεβαιώνοντας ότι λειτουργεί ως «πιλότος» σε όφελος συνολικά των εργοδοτών. Ωστόσο η «κεντρική ιδέα» της αντεργατικής επίθεσης της εργοδοσίας είναι η κατάργηση του σωματείου, του συνδικαλισμού και μάλιστα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που είναι εμπόδιο στα σχέδια της, γεγονός άλλωστε που ανοιχτά παραδέχονται, τόνισε η επιτροπή. Και σε αυτό το σημείο παρέθεσαν την εμπειρία που έρχεται τόσο από την Θεσσαλονίκη, όσο και σε μια σειρά άλλες περιοχές που η COCA – COLA έχει εργοστάσια και αποθήκες.

Από την πλευρά μας, ως 902.gr, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τους αγώνες των απεργών και απολυμένων της Coca Cola, όπως και όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, δηλώνοντας αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και επιχειρώντας και εμείς να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι από το δικό μας μετερίζι τόσο για την επιτυχία του αγώνα, όσο και για την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...