13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιτροπή ενάντια στα πρόστιμα: Ετοιμάζουν κινητοποίηση στα Χανιά για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση

Ημερομηνία:

Η Επιτροπή αλληλεγγύης ενάντια στα πρόστιμα, στις συλλήψεις και στην κρατική τρομοκρατία στην οποία συμμετέχουν οργανώσεις, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές της πόλης σε συνάντηση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης στις αρχές Φεβρουαρίου για την προάσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η επιτροπή αλληλεγγύης καταγγέλλει την επιχείρηση της αστυνομίας την Πέμπτη 14/1 όπου παρέταξε τα ΜΑΤ φράζοντας το δρόμο στη πορεία που είχε καλεστεί από τον σύλλογο φοιτητών, σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στο νόμο-έκτρωμα για την εκπαίδευση.

Χωρίς προσχήματα επιχείρησαν να εφαρμόσουν το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και που στόχο έχει να βάλει στο γύψο τη λαϊκή πάλη. Αποτελεί θετική παρακαταθήκη ότι η επιμονή των διαδηλωτών και παραμονή τους στο δρόμο ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει και η διαδήλωση τελικά πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Η αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας ,η απάντηση στα πρόστιμα  τις συλλήψεις αγωνιστών, είναι υπόθεση του λαϊκού κινήματος.

Πάει χέρι-χέρι  με το δυνάμωμα των αγώνων για υγεία- δουλειά-σπουδές-ειρήνη ενάντια στη πολιτική που μας παίρνει κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα.

Στη συνάντηση της επιτροπής την Δευτέρα 18/1 αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης στη πόλη μας στις αρχές Φεβρουαρίου για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση. Μπροστά στη κινητοποίηση θα  δοθεί συνέντευξη τύπου και θα εκδοθεί αφίσα.

Καλούμε σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς, κάθε δημοκράτη-ισσα να στηρίξουν τις δράσεις της επιτροπής. Να δημιουργηθεί ένα κύμα ενεργής συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, η εναντίωση στην απαγόρευση πολιτικής δράσης είναι καθήκον όλων μας!

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από όλους τους συλληφθέντες.

Να ακυρωθούν όλα τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος αγωνιστών.

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις, τους λαϊκούς αγώνες και τις συγκεντρώσεις!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ