23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Επιτυχημένες όλες οι κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Χανιά τα τελευταία 140 χρόνια

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά αποκαλυτπικά όσο και ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από Κρητικούς και Ολλανδούς ερευνητές του Ινστιτούτου Ελαίας και Ιπποτροπικών Κρήτης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο.  Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε τις προάλλες σε Αμερικάνικο περιοδικό σχετικό με τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του κοινωνικού κεφαλαίου και η οποία βασίστηκε στην ανάλυση των δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου κάνει λόγο για ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο το οποίο δε μπορεί να αποδωθεί σε τυχαίους παράγοντες, αλλά στην προσήλωση και την αφοσιώση με την οποία εδώ και πάνω από έναν αιώνα οι “παίκτες” στο πεδίο του πολιτισμού στο Νομό έχουν παραγάγει το έργο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο χρονικό διάστημα που αφορά η έρευνα (τα τελευταία 140 χρόνια) με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν το 98,9% των εκδηλώσεων που έγιναν στην πόλη των Χανίων ενώ στο ιλιγγιώδες 99,8% φτάνουν οι εορτασμοί οι οποίοι τελέστηκαν “με μεγάλη λαμπρότητα”.  Τα αποτελέσματα της μελέτης ανακοινώθηκαν σε σχετική ημερίδα που οργάνωσε η Μητρόπολη Χανίων στην αίθουσα νέων αρχιτεκτόνων μηχανικών νομού Χανίων. Η εκδηλώση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία σύμφωνα με τους διοργανωτές.  Ανάμεσα τους ο συνταξιούχος της ΔΕΗ και υποψήφιος διδακτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών Χαρίλαος Δεκοχτουράκης ο οποίος εδήλωσε “δεν υπάρχει πια καμία αμφίβολια: απλά εμείς οι Χανιώτες κάνομε κάτι πολύ καλά”.

http://kavroumadaki.wordpress.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Θα μας βρουν μπροστά τους! Η πρόκληση με τον Μιχαλολιάκο δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία: Το βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών...

Μαργαρίτες Ρεθύμνου: Ενα χωριό σαν κομμένο καρέ από ταινία της Φίνος

Οι Μαργαρίτες, πέρα από τη ρομαντική διάθεση που πιθανόν...

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στο Ηράκλειο

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου Υποψήφιος,...

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας...