16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Επι-στροφή 2015: Συνεχίζεται το 8ήμερο φεστιβάλ στο Λευκοχώρι που έστησε εθελοντικά μία ομάδα νέων ανθρώπων με έμπνευση και αφοσίωση

Ημερομηνία:

Βρισκόμαστε ήδη στην 6η ημέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ ΕΠΙ-ΣΤΡΟΦΗ, 2015», που γίνονται με μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία αλλά και από φίλους του Λευκοχωρίου.

Μία ομάδα νέων από το Λευκοχώρι μαζί με τους γονείς και φίλους της παράδοσης εργάστηκαν για μια ακόμη χρονιά με εθελοντισμό, έμπνευση και αφοσίωση στην οικολογία, στην παράδοση αλλά και στο σύγχρονο τρόπο δράσης, σε ένα 8 ημερο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων.

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου ο πολιτιστικός Σύλλογος Λευκοχωρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο φίλων Αστρονομίας Κρήτης στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων της Επιστροφής 2015, πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον αστροβραδιά..

Φιλοι του έναστρου ουρανού είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα ουράνια μονοπάτια των αστερισμών υπό τους ήχους ξεχωριστών μουσικών.

ΣΦΑΚ

Πλήθος κόσμου, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, παρακολούθησε απο νωρις το Πρόγραμμα της βραδιάς, το οποίο περιελάμβανε : ομιλία-παρουσίαση  “Από τους Μύθους ως την Επιβίωση”,  κ . Μ. Περράκης, Πρόεδρος Ε.Μ.Ε Λασιθίου που αποτελούσε μια εισαγωγή στα όσα επρόκειτο να δουν μικροί και μεγάλοι μεσα απο τα 4 τηλεσκόπια που είχαν στηθεί στο χώρο του ηρώου.

Εκει μέλη του Σ.Φ.Α.Κ είχαν στήσει από νωρίς τον εξοπλισμό τους και μέσα στο σκοτάδι προσπαθούσαν να εξοικειώσουν το κοινό με τον έναστρο ουρανό.

Στα Τηλεσκόπια: Αριστοτέλης Μεραμβελιωτάκης, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, Αντώνης Μαργαρίτης

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της αστροξενάγησης η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου μας ταξίδευε στα άστρα μεσα από τους ήχους της μουσικής ενώ στον προαύλιο χώρο της εκλησίας του Αγ. Αλεξάνδρου ο Γ. Πρινιωτάκης μας ταξίδεψε με τους ήχους του γκογκ, οι ήχοι του οποίου έδεσαν αρμονικά με την ατμόσφαιρα της βραδιάς καθώς το γκογκ είναι το μουσικό όργανο που αναπαράγει τους ήχους του σύμπαντος.

Μ ΠΕρράκης ΣΦΑΚ

Η βραδιά έκλεισε με την παρατήρηση της Σελήνης και κατά κοινή ομολογία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων ήταν μια ακόμα επιτυχημένη αστροσυνάντηση με την υπόσχεση για την επόμενη συνάντηση.

Παρόντες στην εκδήλωση και οι κατασκηνωτές του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που φιλοξενούνται στο δασύλλιο του Λευκοχωρίου.

Αύριο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις μετά το σημερινό μεγάλο κρητικό γλέντι που πραγματοποιείται στο χώρο του σχολείου του χωριού.

Μέσα από τις δράσεις των κατοίκων του Λευκοχωρίου αναδεικνύεται, για μία ακόμα φορά, η σημασία του εθελοντισμού και της συλλογικότητας στη βελτίωση της καθημερινότητας και στη δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής παράδοσης . Σε μια εποχή όπου η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά σε όλα τα επίπεδα, είναι πολύ σημαντικό , οι μικρές τοπικές κοινωνίες με εθελοντικές, συμμετοχικές διαδικασίες να δημιουργούν προοπτικές επι-στροφής των νέων στις πολιτισμικές αξίες αλλά και στον τόπο τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...