9.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Επτά στους δέκα εργοδότες θα διώξουν κι άλλο κόσμο

Ημερομηνία:

Πού θα φτάσει η ανεργία στην χώρα
H σύγχρονη κοινωνική μάστιγα προσλαμβάνει όλο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις και, πλέον, οι συνέπειες της διεύρυνσής της φαίνεται ότι θα απειλήσουν με διαλυτικά φαινόμενα την χώρα. Την ώρα που ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι συνωστίζονται στα γραφεία του ΟΑΕΔ για το επίδομα και που επίσης εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι δεν έχουν καν δικαίωμα σε αυτό, καθώς έχουν ήδη καταστεί μακροχρόνια άνεργοι, επτά στις δέκα επιχειρήσεις αναφέρουν σε σχετικές έρευνες ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις προσωπικού.

Με βάση την Τριμηνιαία Ηλεκτρονική Έρευνα”HR Pulse” της ICAP και σύμφωνα με απαντήσεις που δόθηκαν έως και λίγες μέρες πριν τις Γιορτές:

• 7 στις 10 εταιρείες θα έχουν μειώσει το προσωπικό τους, σε διάστημα 6 μηνών,
• 3 στις 10 εταιρείες θα έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών σε διάστημα 6 μηνών,
• όλοι ανεξαιρέτως απήντησαν ότι μελετούν  μέτρα μείωσης του κόστους, αλλά λίγοι έχουν εισάγει διαδικασίες μείωσης κόστους που συνδέονται με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις,
• σχετικά λίγοι μέχρι τώρα έχουν προβεί σε σημαντικές περικοπές παροχών προς το προσωπικό.

Θυμίζουμε εδώ ότι, με βάση τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι άνεργοι προσεγγίζουν πλέον στην χώρα μας το 1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός έχει ξεπεράσει τον ενεργό.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ