14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εργάτες, υπάλληλοι, φοιτητές και αγρότες ενωμένοι στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης – Συγκέντρωση στις 10 το πρωι στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ημερομηνία:

Κόμματα, φορείς, συνδικάτα και σωματεία καλούν και στα Χανιά στη μεγάλη πανεργατική απεργία της Πέμπτης 10 Ιούνη.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και η κινητοποίηση είναι ενωτική με συμμετοχή φοιτητών, εργαζόμενων, υπάλληλων αλλά και αγροτών.

Ακολουθούν όσα καλέσματα – ανακοινώσεις μπορέσαμε να συλλέξουμε:

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Δε  θα επιτρέψουμε  την νομοθέτηση  της “εργασιακής ζούγκλας”  που οραματίζονται

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, δημοκρατικοί πολίτες, ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους χορηγούς της:

Δε  θα επιτρέψουμε  την νομοθέτηση  της “εργασιακής ζούγκλας”  που οραματίζονται. Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και τη νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Λέμε ΟΧΙ

Στη 10ωρη εργασία χωρίς αμοιβή και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία

Στην απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων

Στη  διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και  την κατάργηση του ΣΕΠΕ

Στην περιστολή του δημοκρατικού  δικαιώματος των εργαζομένων για κινητοποιήσεις

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 1Ο ΙΟΥΝΗ , 10.00πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

"google ad"

Θα γίνει προσυγκέντρωση στα γραφεία του κόμματος Νεάρχου 36 στις 9.30

Σωματεία ΠΑΜΕ: Το αντεργατικό έκτρωμα δεν βελτιώνεται, ανατρέπεται!

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Χανίων που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαμε μπροστά σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συντονίσαμε την δράση μας με συσκέψεις, οργανώσαμε την επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μάη, υποδεχτήκαμε αγωνιστικά το Σάββατο 29 Μαϊου τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά.

Τώρα είναι η ώρα να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά το σύνθημα που τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανάρτησαν στον λιμενοβραχίονα του παλιού λιμανιού των Χανίων: «Η ανάπτυξη τους τσακίζει τις ζωές μας! Πάρτε πίσω το νόμο έκτρωμα για τα εργασιακά».

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο , για κάθε τίμιο συνδικαλιστή!

Έχει έρθει η ώρα να μπούμε όλοι, ακόμα πιο αποφασιστικά στην μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, για να αποτελειώσει ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα και επιδιώκει να διαλύσει την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

«Αυτό το έκτρωμα δεν παίρνει διορθώσεις ούτε βελτιώσεις. Απορρίπτεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Να μην κατατεθεί!

Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού μας να προετοιμάσουν αγωνιστικά την απεργία στις 10 Ιουνίου, πυκνώνοντας το απεργιακό μπλοκ των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που δίνουν σε όλη την χώρα την μάχη, ώστε να νεκρώσουν τα πάντα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καλούμε σε κοινή δράση τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων , των μικρών επαγγελματιών που πλήττονται εξίσου από την βαρβαρότητα του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Για άλλη μια φορά μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκε εμπόδιο η γνωστή εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΣΕ, που είναι πλήρως ενσωματωμένη στα εργοδοτικά και κυβερνητικά σχέδια, ως μηχανισμός του ΣΕΒ και της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν «έβλεπαν» κανένα νομοσχέδιο και αποκαλούσαν «γελοίους» όλους τους συνδικαλιστές που προσπαθούσαν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη του Νομού μας, να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που είναι σε συμπόρευση με το προεδρείο της ΓΣΣΕ  και όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση. Ακόμα και χτες ο πρόεδρος του ΕΚΧ στην χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε το προεδρείο για την προετοιμασία της απεργίας (3 μέρες πρίν) ,έψαχνε να βρει τα θετικά του νομοσχεδίου. Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να απομονώσουν όσους καλλιεργούν τον κοινωνικό εταιρισμό μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, και ζυμώνουν είτε «κρυφά» , είτε φανερά ότι αυτό το έκτρωμα μπορεί να βελτιωθεί.

Οι απεργίες του Νοέμβρη και της 6ης Μάη απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο, οι  κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν εν μέσω πανδημίας για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος του λαού μας δείχνουν τον δρόμο. Η πλούσια δράση που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει αποκαλύψει τα καθημερινά ψέματα που αραδιάζει η κυβέρνηση και ο Υπουργός της.

Όλοι στην μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 10 Ιουνίου

Παλεύουμε για:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία
  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΚΑΛΟΥΜΕ σε μαζικό απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 10 Ιούνη και συγκέντρωση στις 10.00 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων”

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων: Δεν θέλουν ούτε μιλιά ούτε λαλιά από τον λαό

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10πμ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και το εισόδημα μας όπως έκαναν και οι προηγούμενες. Μόνος γνώμονας για τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους είναι τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων. Το είδαμε με το κόστος παραγωγής να ανεβαίνει στα ύψη, με τις απλησίαστες τιμές στα αγροεφόδια. Το είδαμε με την ανάρτηση των δασικών χαρτών που θέλει να μας βγάλει από τα χωράφια μας για να τα δώσει στους μεγαλοξενοδόχους και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το είδαμε με την απαξίωση της διενέργειας της δακοκτονίας από το κράτος με ελλιπή μέσα και προσωπικό αλλά και με καθυστερήσεις που έχουν αποδειχθεί καταστροφικές  για την ελαιοπαραγωγή.

Όπως προσπάθησαν μας τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με τα ΜΑΤ και με τα αγροτοδικεία έτσι προσπαθούν να χτυπήσουν και τα δικαιώματα των εργατών με το νέο νομοσχέδιο που τάχα θα προστατεύσει την εργασία. Οι ίδιοιπου έδωσαν την γραμμή για να μας ξεκληρίσουν είναι και αυτοίπου θέλουν φτηνά εργατικά χέρια δουλεία 2-4 ωρών παραπάνω από τους εργάτες πληρωμένη με ρεπό για να χαρούν ελευθέρα τη ζωή τους όπως ισχυρίζονται. Είναι Βιομήχανοι, οι Τραπεζίτες, οι Εφοπλιστές και οι μεγαλέμποροι οι οποίοι παραγγέλνουν νομοσχέδια κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.

Αυτό το αίσχος που κατατέθηκε στη Βουλή διαμορφώθηκε στα επιτελεία αυτών τωνκορακιών που ρουφούν το αίμαχρόνιατώρατου εργαζομένου λάου,με τις ευλογιές της Ε.Ε και την αμέριστη συνδρομή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι τους γνωρίζουμε καλά όλους αυτούς.

Τους έχουμε πάρει χαμπάρι.Ζουν και υπάρχουν μόνο με τον ιδρώτα μας.Όταν μας αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα μας, και μετά τα πουλούν σε πολλαπλάσιες τιμές στο απλό λαό.

Μας πουλάνε τα αγροτικά μέσα και εφόδια μαύρο χαβιάρι. Μπαίνουμε στα σαπάκια για να ταξιδέψουμε και πληρώνουμε υπέρογκα κόμιστρα. Πηγαίνουμε στις τράπεζες τους  να δανειστούμε για να καλλιεργήσουμε με ληστρικάεπιτόκια,και δεν ξεχνάμεφυσικά την Ε.Ε και τις ελληνικέςκυβερνήσεις που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν τις Κ.Α.Π πάντα για το καλό μας….

Και φυσικά δεν θέλουν ούτε μιλιά ούτε λαλιά από τον λαό μιας και η απεργία απαγορεύεται ουσιαστικά με τα νέα μετρά.Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν και για τα δικά μας παιδιά,αυτά που δουλεύουντώρα αλλά και αυτά που ετοιμάζονται να μπουν στη δούλεψη τους αργότερα, μιας και διάφορο από τη γη για να ζήσουν δεν υπάρχει.

Απαιτούμε:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο λάδι, τα εσπεριδοειδή και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Άμεση πληρωμή στην παράδοση. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.
  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
  • Εξασφάλιση ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Όχι στην ανάθεση σε εργολάβους, είτε ιδιώτες είτε δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.
  • Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.
  • Όχι στις περικοπές επιδοτήσεων – ενισχύσεων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αύξηση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και αγώνων. Τώρα κατάργηση των αγροτοδικείων
  • Να μην επιβαρυνθεί ο αγροτικός κόσμος και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τέλος των αντιρρήσεων όπως και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις αφού καμία ευθύνη για τη νέα αυτή ανατροπή στη ζωή τους, δεν έχουν.
  • Να εξασφαλίσει τη συνέχεια της χρήσης της βοσκής και όχι τη μετατροπή των όποιων δασικών εκτάσεων βόσκονται σε περιοχές εγκατάστασης ανεμογεννητριών
  • Να δοθεί η δυνατότητα χρήσης των δασικών εκτάσεων που κατά το παρελθόν εκχερσώθηκαν χωρίς άδεια για αλλαγή της χρήσης και καλλιεργούνται για λόγους επιβίωσης, από βιοπαλαιστές αγρότες.
  • Ναμην χαθεί καμία επιδότηση.
  • Ναεξασφαλιστεί μεγάλη και επαρκής παράταση του χρόνου άσκησης των αντιρρήσεων που είναι απαραίτητη λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν, (οικονομικών, μετανάστευσης, όρων δημοσιότητας) αλλά και από τη πανδημία.
  • Ναεξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρώνονται εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Σύλλογος Εργαζομενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ν. Χανίων: Ενώνουμε τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει στην 24 Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να λάβουν μέρος στα Απεργιακά Συλλαλητήρια Διαμαρτυρίας τα οποία θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα, με κεντρικό αυτό στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς , και να διατρανώσουν με όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα την αντίθεσή τους στο εργασιακό Νομοσχέδιο έκτρωμα που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).

Πρόκειται για ένα Νομοσχέδιο με το οποίο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν απομείνει από τα μνημόνια και να δώσουν πλήρη ελευθερία στους επιχειρηματικούς ομίλους να απασχολούν τους εργαζόμενους όποτε και όσο θέλουν, να τους πληρώνουν με μισθούς από 200,00 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεση τους επτά (7) ημέρες την εβδομάδα, με εξαντλητικά ωράρια και χωρίς υπερωρίες. Θέλουν να επιβάλουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με δούλους υπό τις προσταγές του κεφαλαίου.

Το άκρως αντεργατικό και επαίσχυντο Νομοσχέδιο «Χατζηδάκη» καταργεί κατ’ αρχήν το 8ωρο και επιβάλλει πενήντα (50) ώρες εργασίας την εβδομάδα (10 ώρες την ημέρα δηλαδή) μέσω ατομικής σύμβασης. Συνθλίβει η κυβέρνηση την ραχοκοκαλιά τους εργασιακού, καταργώντας την εμβληματική κατάκτηση του 8ώρου που ισχύσει στη χώρα μας εδώ και 101 χρόνια. Για τις δύο (2) επιπλέον ώρες οι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται και ούτε θα προστατεύονται από μία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Θα λαμβάνουν δήθεν από την επιχείρηση, εφόσον και όποτε, μειωμένο ωράριο, ρεπό ή μέρες αδείας.

Το νέο αντεργατικό Νομοσχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ καταργεί βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο». Με την επιβολή δε της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας, προσβλέπουν στην «ελεύθερη», όπως λένε, «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη για να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα.

Καταργούν επίσης έναν φιλεργατικό Νόμο, τον Ν.1264/1982 απαγορεύοντας ουσιαστικά την απεργία. Για πρώτη φορά, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, καθιερώνουν και το προσωπικό «ελάχιστης εγγυημένες εργασίας» σε ποσοστό 33,3%. Νομιμοποιούν εν ολίγοις την απεργοσπασία και προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα για… πάσα χρήση και τρομοκρατία. Καταργούν την Κυριακάτικη αργία σε τριάντα ένα (31) κλάδους, μειώνουν την αμοιβή των υπερωριών και απελευθερώνουν τις απολύσεις, αφού ο εργοδότης δεν θα είναι υποχρεωμένος να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, αν δικαιωθεί στο δικαστήριο. Και ολοκληρώνουν το… έγκλημα του εργασιακού, διαλύοντας ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) απομακρύνοντας το από την ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας με την μετατροπή του σε «δήθεν» Ανεξάρτητη Αρχή.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ενώνουν τη φωνή τους μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, συμμετέχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, και δίνουν την δική τους δυναμική και ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες.

Λένε «ΟΧΙ» στην κατάργηση του 8ωρου, «κάτω τα χέρια» από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και την απεργία, «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Διεκδικούν εργασία και ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Το Νομοσχέδιο λαιμητόμος-έκτρωμα «Χατζηδάκη» δεν θα περάσει!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ- 10.00 Π.Μ.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Χανίων: Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΗ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ… ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ!

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη- κυβέρνησης ΝΔ εφαρμόζει ό,τι εδώ και χρόνια το κεφάλαιο «οραματίζεται» στον τεχνικό κλάδο. Ό,τι εδώ και χρόνια προσπαθούν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Δείχνει το πως θέλει το κεφάλαιο να υλοποιηθούν τα νέα μεγάλα projects και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να διασφαλίσει και να αυξήσει τα κέρδη του.

Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που για άλλη μια φορά βρίσκεται πίσω από την νέα αντεργατική επίθεση. Το γενικό πνεύμα του νομοσχεδίου αποθεώνει την «διαπραγμάτευση» εργαζόμενου – εργοδότη ως μέσο ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που οδηγεί στην εργασιακή ζούγκλα.

Ενδεικτικά οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν και τον Τεχνικό κλάδο:

  • Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, μέσω ατομικών συμβάσεων. Το «δώρο» αυτό στην εργοδοσία, καλύπτει τις ανάγκες της ώστε «να βγουν» οι μελέτες, «να βγει» η παραγωγή, «να τρέξει» το έργο. Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται (και των εργατοτεχνιτών που εξομοιώνονται με τους υπάλληλους) αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό, ή μειωμένες ώρες. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι θα δουλεύουμε όποτε, όπου, ότανκαι όσο συμφέρει την επιχείρηση ή το έργο ενώ θα βρισκόμαστε σε συνεχή εκβιασμό.
  • Το καθεστώς αργίας της Κυριακής δέχεται ένα ακόμα σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται νέοι κλάδοι (courier, αποθήκες και logistics, υγειονομικών και φαρμακευτικών υλικών, πληροφορική, τηλεφωνικά κέντρα, data centers, βιομηχανία σκυροδέματος, εξορυκτικές δραστηριότητες κ.ά.). Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στην βιομηχανία σκυροδέματος και τις εξορυκτικές δραστηριότητες  δείχνει ότι το κατασκευαστικό κεφάλαιο απαιτεί καθεστώς γαλέρας, χωρίς αργίες και ωράριο για την υλοποίηση των νέων έργων.
  • Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεεργασίας χωρίς εργατικά δικαιώματαπου αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας και σβήνει τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου. Στον κλάδο μας έχουμε πολλά παραδείγματα για απλήρωτες υπερωρίες και εργασία το Σαββατοκύριακο, μέσω της τηλεργασίας. Παράλληλα οι υποτιθέμενες «υποχρεώσεις» του εργοδότη θα μπορούν εύκολα να παρακαμφθούν εάν υπάρχει «συμφωνία» εργοδότη-εργαζόμενου.
  • Κατάργηση του ΣΕΠΕ, με περαιτέρω υποβάθμισή του και μετατροπή του σε «Ανεξάρτητη Αρχή», ώστε καμιά κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη αφήνοντας την εργοδοτική ασυδοσία να ξεσαλώσει σε χώρους δουλειάς και εργοτάξια, την ώρα που τα εργατικά «ατυχήματα» αυξάνονται.
  • Απλοποίηση των απολύσεωνγια τους εργοδότες καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να καταβάλλουν την προβλεπόμενη αποζημίωση μέχρι και τέσσερις μήνες αργότερα. Το διευθυντικό δικαίωμα της απόλυσης δεν θα αναιρείται πλέον ούτε από τα δικαστήρια; καθώς καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με καταβολή μικρής επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις όποιου αντιδράσει, ατο­μικά ή συλλογικά.
  • Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίαςκαι αντίστοιχα προώθηση των ατομικών συμφωνητικών, των ΔΠΥ.
  • Αύξηση των υπερωριών σε ετήσια βάσησε 150 ώρες με ταυτόχρονη μείωση, έως 20% της προσαύξησης στην αξία τους, οδηγώντας σε μείωση μισθού.
  • Νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράσημε ηλεκτρονικό φακέλωμα, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία. Ταυτόχρονα επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία θα «ελέγχεται» από κράτος και εργοδότες.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να επιβάλει τα συμφέροντα των αφεντικών. Το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση και για να μπορέσει να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη του, θέλει να αλυσοδέσει τους εργαζόμενους, να δουλεύουν σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με μισθούς πείνας. Θέλουν ένα συνδικαλισμό όπως αυτός της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων, Αρχικά αρνούνταν ότι υπάρχει νομοσχέδιο, κατόπιν εντόπισαν θετικά σημεία σε αυτό, τώρα δηλώνουν ότι συζητούν εδώ και καιρό με την κυβέρνηση και προσπαθούν να το “βελτιώσουν».

Τη Δευτέρα 31η Μάη, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις εκατοντάδων σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για απεργία στις 3 του Ιούνη και την αντίστοιχη προετοιμασία, αποφάσισαν απεργία για 10 Ιούνη, με ψήφους της γνωστής ομάδας των «εργατοπατέρων» ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδας Βασιλόπουλου, με ένα απαράδεκτο πλαίσιο, που αντιτίθεται σε ορισμένες μόνο πλευρές του νομοσχεδίου –εκτρώματος Χατζηδάκη.

Η ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός δε θέλησαν ούτε πρόκειται να συμμετέχουν στην απεργιακή μάχη. Θέλουν να αποσυντονίσουν και να αποδιοργανώσουν το επιβεβλημένο απεργιακό μέτωπο των εργαζόμενων απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να τους ισοπεδώσει. Είναι πλέον καθαρό σε όλους ότι παίζουν ξανά όπως και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το παιχνίδι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Ακυρώνουμε στην πράξη τα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες με προεξάρχουσα την ηγεσία της ΓΣΕΕ.. Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη για την απεργία της 10 Ιούνη. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργηθεί και να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο, να κλιμακωθεί ο αγώνας με στόχο την ανατροπή του νόμου. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της επιτυχίας της στα δικά τους χέρια.

Καμιά αναμονή – Ταξική ενότητα και αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης

Το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Απαιτείται λαϊκός, πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην περάσει αυτό το νομοθετικό τερατούργημα, να μην κατατεθεί καν στη Βουλή. Η απόπειρα ψήφισης του Νόμου αυτού πρέπει να σημάνει την αρχή του τέλους της κυβερνητικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο συντονισμός της δράσης μας με τα άλλα ταξικά σωματεία στον κλάδο, το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Σωματείο Ηλετρολόγων, μπορεί να βάλει εμπόδια στην επίθεση της εργοδοσίας σε εργοτάξια και γραφεία, να ανοίξει το δρόμο για υπογραφή ΣΣΕ.

Βρίσκεται στο προσκήνιο η ανάγκη κοινού βηματισμού με ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες που κινούνται σε κατεύθυνση ρήξης και σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, εργοδότες και ΕΕ, που οργάνωσαν τις απεργιακές μάχες τα τελευταία χρόνια και τις κινητοποιήσεις απ’ την πρώτη μέρα της πανδημίας, την απεργία της 6ης Μάη. Δίνουμε συνέχεια στη διεκδίκηση του κοινού πλαισίου αιτημάτων που είχαμε διατυπώσει εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες με κεντρικό αίτημα την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ που τσακίζουν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνική ασφάλιση.

Η πείρα της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 6 Μάη κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και οι λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις του προηγούμενου διαστήματος έδειξαν ότι υπάρχει αγωνιστικό δυναμικό που αναζητά δρόμους ανατροπής.

Αγωνιστικός συντονισμός όλων των ταξικών σωματείων & ομοσπονδιών για να ανατρέψουμε τον νόμο

Με συμμετοχή στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 10 Ιούνη και κλιμάκωση της πάλης μας ανάλογα με την κυβερνητική επίθεση.

Με τις ανάγκες μας μπροστά! Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Πλήρης απόσυρση του αντεργατικού νομοσχέδιου.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας. 5νθήμερο-7ωρο-35ωρο. Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση του ΔΠΥ και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Έκτακτο επίδομα 800 Ευρώ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας στους άνεργους και με χαμηλό εισόδημα μηχανικούς. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με ΔΠΥ και αυτοαπασχολούμενους.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την οργάνωση των εργαζομένων.
  • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας μετά το πέρας της πανδημίας.

Απόφαση Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων Εστιας, ΗΜΜΥ, Ενιαίου: Αυτές οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια εμάς, τη νέα γενιά εργαζομένων

Η αξιοποίηση της πανδημίας ως «χρυσή ευκαιρία» συνεχίζεται από την Κυβέρνηση για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.  Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης, χωρίς κανένα δισταγμό, επιχειρούν να ισοπεδώσουν εντελώς δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, φέροντας προς ψήφιση ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα με σκοπό την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εις βάρος των εργαζομένων, που θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Καταργείται ουσιαστικά το 8ωρο και θεσμοθετείται το 10ωρο χωρίς καμία πρόσθετη αμοιβή, ενώ αυξάνονται οι ώρες υπερωριών σε 150 για όλους τους κλάδους. Σε  μία εποχή όπου η ψηφιοποίηση, οι τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα έχουν καταστήσει δυνατή την περαιτέρω μείωση του εργάσιμου χρόνου, αντί αυτού, πλέον το ωράριο θα ρυθμίζεται «ευέλικτα», ώστε όταν η επιχείρηση έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» 10 ώρες την ημέρα και να «γυρνάει» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά». Ταυτόχρονα, επεκτείνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αφού θεσμοθετείται η δουλειά τα Σαββατοκύριακα σε νέους κλάδους, όπως της πληροφορικής, των αποθηκών και άλλων, νομιμοποιούν τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δυνατότητα διενέργειας απεργίας, με την ευθεία παρέμβαση στα σωματεία και τον υποχρεωτικό ορισμό «προσωπικού ασφαλείας», για να χτυπηθεί η δυνατότητα πίεσης των εργαζομένων προς την εργοδοσία. Στην ίδια κατεύθυνση, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφού η «διευθέτηση του χρόνου δουλειάς» θα γίνεται πλέον με ατομικές συμβάσεις. Είναι γνωστό ότι οι εργατικές κατακτήσεις  διαχρονικά επέρχονται μέσα από τον συλλογικό αγώνα και όχι μέσω του ατομικού δρόμου και της συνεννόησης με την εργοδοσία. Για αυτό και χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, αφού παγιώνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλιστών και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, διαλύοντας την όποια δυνατότητα συλλογικής κατοχύρωσης και αφήνοντας έρμαιο της εργοδοσίας κάθε εργαζόμενο/η.

Τώρα πρέπει να κλιμακώνει ο αγώνας απέναντι σ’ ένα νομοσχέδιο που επιχειρεί να νομιμοποιήσει τον εργασιακό μεσαίωνα, με τους/ις εργαζόμενους/ες να εργάζονται βάσει των αναγκών των επιχειρήσεων, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο και με μισθό πείνας, που επιχειρεί να εντείνει το καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας, υπό τη συνεχή απειλή της απόλυσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζοντας πάνω στις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων και προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί κα’ εντολή του ΣΕΒ και του κεφαλαίου, στο πλαίσιο των διαχρονικών κατευθύνσεων της ΕΕ, φέρνει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που διαλύει κάθε εναπομένον εργασιακό δικαίωμα και επιτίθεται βάναυσα στη δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων με στόχο να προστατεύσει την αύξηση των κερδών της εργοδοσίας και να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλου του λαού. Ως φοιτητ(ρι)ες, με πολλούς/ες από εμάς να εργαζόμαστε ήδη, και ως μελλοντικοί/ες εργαζόμενοι/ες οφείλουμε να αγωνιστούμε στο πλευρό των εργαζομένων, πόσο μάλλον τη στιγμή που μετατρέπουν το εργασιακό μας μέλλον σε Γολγοθά και διαλύουν τα εργασιακά και επαγγελματικά μας δικαιώματα. Η νεολαία και οι φοιτητ(ρι)ες είναι στο πλάι όλων των εργαζομένων υπερασπιζόμενοι/ες το μέλλον στη δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά.

Αυτές οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια εμάς, τη νέα γενιά εργαζομένων! Για τους εργαζόμενους φοιτητές η 10ωρη δουλειά σε συνδυασμό με τις διαγραφές και την έλλειψη φοιτητικής μέριμνας σημαίνει διακοπή των σπουδών! Για τον απόφοιτο ανοίγει ένας μαραθώνιος πανάκριβων καταρτίσεων και πιστοποιήσεων προκειμένου να διαμορφώσει τον «ατομικό φάκελο προσόντων» του και στη συνέχεια να διαπραγματεύονται ατομικά τους όρους εργασίας τους,  χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  Δε θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλάι των εργαζομένων που μέσα από τα σωματεία τους προετοιμάζουν νέα απεργιακή απάντηση, ώστε να μην κατατεθεί καν το απαράδεκτο νομοσχέδιο!

Οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιούνη, ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας, στα Χανιά στις 10 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΔΗΜ. ΑΓΟΡΆΣ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση: Με τη δράση, τον αγώνα και τη συμμετοχή μας στην απεργία, στέλνουμε μήνυμα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις και παλεύει την οργάνωση και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 10/06.

Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο χτυπά τον εργάσιμο χρόνο, φέρνοντας ιστορικές ανατροπές στα συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι γεγονός ότι το χτύπημα του εργάσιμου χρόνου θα επιβάλλεται από τους εργοδότες όπου δεν υπάρχει σωματείο.  Προφανώς δε θα γίνεται με «αίτηση του εργαζόμενου» όπως έλεγαν, αντίθετα θα επιβάλλεται με ατομική σύμβαση, ακόμα κι αν το συνδικάτο του χώρου διαφωνεί και δεν υπάρχει συλλογική συμφωνία!

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, την κατάργηση του ν. Κεραμέως που απελευθερώνει τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία και όλων των αντεργατικών νόμων που δυσχεραίνουν την προσπάθεια για υπογραφή ΣΣΕ και διαλύουν τις ζωές μας. Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με αύξηση ωρομισθίου και κατώτατου μισθού, αναγνώριση ειδικότητας και προϋπηρεσίας. Δεν πάμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για ενίσχυση του δημόσιου σχολείου με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενισχυτική διδασκαλία.  Με τη δράση, τον αγώνα και τη συμμετοχή μας στην απεργία, στέλνουμε μήνυμα ότι στα πολεμικά τους ανακοινωθέν, δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε, από το να απαντήσουμε με πόλεμο, με τα δικά μας όπλα.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμβάλλουν για την επιτυχία της απεργίας σε κάθε κλάδο, κάθε χώρο δουλειάς και να δώσουν μαζική αγωνιστική απάντηση στην απεργία.

Συγκέντρωση 10 Ιούνη στις 10 π. μ. στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς.

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς η αντίσταση είναι όρος ζωής για την εργατική τάξη

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

10 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Την πραγματικότητα της όλο και πιο στυγνής εκμετάλλευσης των εργαζόμενων έρχεται να θεσμοθετήσει για να την πάει πολύ παραπέρα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Η κατάσταση διάλυσης του εργατικού κινήματος αποθρασύνει το σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και  εκμετάλλευσης, που πλέον θέλει θυσία την ίδια τη ζωή των εργαζόμενων για να ανοίξουν νέοι κύκλοι κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Το απύθμενο θράσος του υπουργού Χατζηδάκη που θέλει να εμφανίσει το  μαύρο άσπρο είναι ενδεικτικό του κυνισμού της κυβέρνησης του κεφαλαίου που αλωνίζει με δοσμένα τα άσφαιρα και υποκριτικά πυρά της αστικής αντιπολίτευσης ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον κούφιο όπως αποδείχτηκε στις 3 Ιούνη βερμπαλισμό του ΚΚΕ- ΠΑΜΕ.

Η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου ένα μονάχα όριο μπορεί να έχει. Το όριο που μπορεί να βάλει  η αποφασιστική αντίσταση των εργαζομένων. Δεν αρκέστηκαν στα μνημόνια ούτε θα σταματήσουν με κανένα άλλο τρόπο. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς η αντίσταση είναι όρος ζωής για την εργατική τάξη και ευρύτερα για τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο της δουλειάς. Να γιατί οι εργαζόμενοι αλλά και η νεολαία πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την απεργία στις 10 Ιούνη που οι κάθε λογής εργατοπατέρες την θέλουν τουφεκιά στα επιτρεπτά πλαίσια ενός συστήματος που ολοφάνερα επιδιώκει την πιο βάρβαρη εκμετάλλευση χωρίς οχτάωρο και Κυριακές, αλλά και χωρίς καν το δικαίωμα στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και σίγουρα η ταξική πάλη δεν καταργείται όσο υπάρχουν τάξεις και εκμετάλλευση. Οι καθυστερήσεις όμως στον αγώνα, είναι σε βάρος των εργαζόμενων. Μαζικά λοιπόν στην απεργία για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Μαζικά και αποφασιστικά στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10-6 στις 9.30π.μ.  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: Απολύστε τον Μητσοτάκη

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα – ΑΠΟΛΥΣΤΕ το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Χανιά, Πλ. Αγοράς 10πμ

Στις 10 Ιούνη, προχωράμε σε πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να μην επιτρέψουμε να κατέβει στη βουλή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που φέρνει μεγάλο χτύπημα στο 8ωρο και στο δικαίωμα στην απεργία.

Να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς για να σταματήσουμε το αντεργατικό τερατούργημα. Με απεργίες να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει. Έχουμε τη δύναμη να τους τσακίσουμε.

Η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα του εμπορίου, του επισιτισμού και του τουρισμού, την ώρα που η οικονομία βαλτώνει παγκόσμια. Πέρα από τις τσιρίδες του Άδωνι, και τις ψεύτικες εικόνες που ζωγραφίζουν οι υπουργοί στα κανάλια, η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομική κρίση είναι εδώ και καθημερινά βαθαίνει. Η ΝΔ τα έδωσε όλα στα αφεντικά τον ενάμιση χρόνο της πανδημίας, με τεράστιες επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες.

Θέλουν τώρα να δώσουν ακόμη περισσότερα δώρα στα αφεντικά για να μπορέσουν οι εργοδότες να βγάλουν κέρδη μέσα στην οικονομική κρίση και την πανδημία, γι αυτό  καταργούν το 8ωρο. Δηλαδή να βάλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν καθημερινά δύο ώρες παραπάνω για το αφεντικό χωρίς να αμείβονται γι’ αυτό. Η υπόσχεση ότι θα τις πάρουν σε ρεπό δεν αλλάζει την ουσία.

Η κυβέρνηση φοβάται τις μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, γιατί έχει δει ότι ακόμη και μέσα στην πανδημία ο κόσμος της δουλειάς πάλευε συνεχώς απεργούσε και διαδήλωνε. Γι αυτό φέρνει μαζί με την κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα στον συνδικαλισμό, και στο δικαίωμα στην απεργία. Η προσπάθεια τους είναι να τσακίσουν όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία και την περιφρούρηση της, αλλά πολύ περισσότερο κάθε συλλογικότητα στους χώρους δουλειάς προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις και την ατομική διαπραγμάτευση αντί των συλλογικών συμβάσεων.

Η απεργία στις 6 Μάη άνοιξε τον δρόμο για να σταματήσουμε την επίθεση της κυβέρνησης. Η απεργία είχε τεράστια επιτυχία και οι δρόμοι πλημύρισαν με χιλιάδες απεργούς. Έδειξε στην κυβέρνηση τη μαζική οργή και το θυμό που φωλιάζει σε όλη την εργατική τάξη. Η κατάργηση του 8ωρου και το χτύπημα των συνδικάτων και της απεργίας ξεσηκώνει χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους που απαιτούν να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη.

Κανένας διάλογος με την κυβέρνηση. Δεν διαπραγματευόμαστε τις κατακτήσεις δεκαετιών. Τα συνδικάτα να μην μπουν σε κανένα διάλογο με την κυβέρνηση και το υπουργείο. Να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο.

Να προχωρήσουμε σε κάθε σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς σε γενικές Συνελεύσεις σε συσκέψεις, περιοδείες. Να οργανώσουμε παντού επιτροπές αγώνα που θα πάρουν στα χεριά τους την ενημέρωση όλων των συναδέλφων και την οργάνωση του χώρου.

Οργανώνοντας έτσι τους χώρους μας μπορούμε να επιβάλλουμε στα συνδικάτα απεργιακή κλιμάκωση. Δεν θέλουμε άλλες υπαναχωρήσεις όπως αυτή που μετέθεσε την πανεργατική απεργία από τις 3 Ιούνη μεταφέροντας την στις 10 Ιούνη. Διεκδικούμε άμεσα νέα πανεργατική απεργία που να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οργανώνουμε τους χώρους μας για να εξασφαλίσουμε την μαζική συμμετοχή στις απεργίες. Ακόμη και αν  η κυβέρνηση φτάσει να ψηφίσει το νομοσχέδιο η δύναμη των οργανωμένων χώρων δουλειάς δεν θα επιτρέψει την εφαρμογή του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ