22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» συνάντησε ο Δήμαρχος Χανίων

Ημερομηνία:

Τις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στα Χανιά, υποδέχθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Στη συνάντηση, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτύχιος Δαμιανάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής καθώς και στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, συζητήθηκε η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναλυτικότερα η προκήρυξη 4Κ/2020 με βάση την οποία το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων δεν θα μοριοδοτείται η ειδική εμπειρία.

Όπως επισήμαναν οι εργαζόμενες, το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στο να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους αρκετά άτομα που απασχολούνται στον Δήμο Χανίων αλλά και 1100 συνολικά σε πανελλαδικό επίπεδο.

7556

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης επισήμανε ότι ο Δήμος Χανίων θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων τονίζοντας πως: «Θα διεκδικήσουμε αυτό για το οποίο αγωνίζεστε χρόνια. Είναι ένας αγώνας κοινός, ένα δίκαιο και αναγκαίο αίτημα τόσο για εσάς όσο και για τους ανθρώπους που φροντίζετε τόσα χρόνια».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων κ. Δαμιανάκης τόνισε στις εργαζόμενες την πρόθεση του Δήμου να τις στηρίξει, εξηγώντας αναλυτικά τη νομική οδό αλλά και τις ενέργειες για την προώθηση του ζητήματος στη ΚΕΔΕ.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη υπογράμμισε πως: «Ο Δήμος Χανίων δεν πρόκειται να γυρίσει την πλάτη του στις εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς πρόκειται για επαγγελματίες με εμπειρία και σχέση σταθερή και ουσιαστική με τους ωφελούμενους, οι οποίες ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης κράτησαν ζωντανό το κύτταρο της κοινωνίας μας. Με συντονισμένες προσπάθειες όλων των αρμοδίων του Δήμου Χανίων θα διεκδικήσουμε το δίκαιο αίτημα τους».

76578

Σημειώνεται πως, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκδόθηκε ομόφωνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις ψήφισμα συμπαράστασης, στο οποίο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξ αφορμής του θέματος της ακύρωσης, από το ΣΤΕ της μοριοδότησης των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, αναλογιζόμενο το μείζον πρόβλημα που θα προκύψει από τη μη υλοποίηση της μονιμοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του προς τις εργαζόμενες του εν λόγω προγράμματος».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...

Η συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Το Ινστιτούτο Γκαίτε, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης...