25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Εργαστήρι πολυθεματικής συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμετέχω»

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της πολυτομεακής συνεργασίας στην τοπική κοινότητα και με σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, «διά της τέχνης και του πολιτισμού», η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ‘Ε. Βενιζέλος’ και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων συνδιοργανώνουν «ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ-FILMNOIR»!

Προσκεκλημένοι

∙ Οι κκ. Διευθυντές/ντριες, και Προϊστάμενες Νηπ/γείων Προγράμματος«ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: Είμαι Ενεργός/ή» (Δ/νση Α/θμιας, ΕΔΕΕΚ)
∙ Οι κκ. Υποδιευθυντές/ντριες Σχολείων
∙ Οι κκ. Εκπαιδευόμενοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΣχολείουΔεύτερης Ευκαιρίας
∙ Το Διοικητικό Προσωπικό της ΔΙΠΕ Χανίων
∙ Οι εκπαιδευτικοί, φίλοι Σινεφίλ

H προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις 18.00στοΠνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο του Πολιτισμικού Εργαστηρίου «Ενεργοί Πολίτες και Μεγάλες Ιδέες» του Προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: Είμαι Ενεργός/ή»της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων και του ΕΔΕΕΚ.

Πρόκειται για ένα Εργαστήριο πολυθεματικής συνεργασίας [Τυπική Εκπαίδευση(Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων), άτυπη Εκπαίδευση(Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης), φορέας Τέχνης (ΦεστιβάλΚινηματογράφου Χανίων), φορέας Πολιτισμού (Ιδρυμα Ερευνών & Μελετών Ε. Βενιζέλος) αυτοδιοικητικός φορέας (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων)] που υλοποιείται σε δύο μέρηταοποία διεξάγονται ως εξής: το πρώτο, στο ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ε. Βενιζέλος (17- 1-2024, 18.00-21.00) εστιάζοντας στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και το δεύτερο στοΠνευματικό Κέντρο Χανίων (19-1-2024, 18.00-20.00) εστιάζοντας αντίστοιχα στην ΤέχνητουΣινεμά.

Σκοπός: το εργαστήριο στο πλαίσιο του οποίου θα συνεργαστούν Στελέχη Εκπαίδευσης και ενήλικες εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων αποσκοπεί στονπροσδιορισμό της έννοιας «Πολιτειότητα» (“citizenship”), δηλαδή στα χαρακτηριστικάκαι στο ρόλο του ενεργού πολίτη ως δυνατότητα των ατόμων που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίαστο χώρο που ζουν και δραστηριοποιούνται (σχολείο, γειτονιά, σύλλογο διδασκόντων, πολιτιστικό σύλλογο και αλλού). Παράλληλα, αποσκοπεί στην “ενδυνάμωση”-“απόκτησηφωνής” (Martin, 1999) και στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της «συ(ν)μετοχής», της «συν- απόφασης» και της «ανάληψης της ευθύνης από κοινού».

Επιμορφώτριες:

Ανδρεάδου Χαρίκλεια, Βαρβαντάκη Ελπίδα, Μαρκουλάκη Ρία, Μπουντρογιάννη Χριστοφία, Παντελάκη Νεκταρία, Τερεζάκη Χρύσα

Διοργάνωση: Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων & ΕΔΕΕΚ

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων (ΣΔΕ), Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ε. Βενιζέλος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF).

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων (ΣΔΕ),
Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ε. Βενιζέλος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (CFF).

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...