15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις με μέτρα και …τήρηση αποστάσεων | Φωτός

Ημερομηνία:

Με φόντο τα μέτρα περιορισμού κατά του κορωνοϊού πραγματοποιούνται σήμερα οι καθιερωμένες συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ κάλεσε τις οργανώσεις να πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κουτσούμπας: Το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!».

 

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προχώρησαν στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας, καλώντας να πραγματοποιηθούν συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης.

Το ΕΚΑ εξέφρασε την αντίθεσή του στις αντεργατικές ρυθμίσεις με φόντο την πανδημία και ζήτησε ενίσχυση του ΕΣΥ όπως και την εκπόνηση ενός ουσιαστικού σχεδίου στήριξης εργαζομένων και ανέργων. Η ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι το ξέσπασμα της πανδημίας και τα προβλήματα που έφερε στους εργαζομένους αναδεικνύουν τον αναντικατάστατο ρόλο των συνδικάτων.

Σε συγκέντρωση στις 11 στο Σύνταγμα καλεί η ΚΕΕΡΦΑ, ζητώντας μεταξύ άλλων το άδειασμα των προσφυγικών καμπ και τη μεταφορά των διαμενόντων σε ξενοδοχεία. Ο Σύλλογος Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) καλεί σε μοτο-πορεία στις 11.00 από το Πεδίον του Αρεως, τονίζοντας ότι μια μοτο-πορεία τηρεί εκ των πραγμάτων τις αποστάσεις ασφαλείας και ζητώντας επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση όσων δοκιμάζονται από την πανδημία. Σε προσυγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και συγκέντρωση στις 11.00 στο Σύνταγμα καλούν το ΚΚΕ(μ-λ) και η Ταξική Πορεία.

Απεργία σε ηλεκτρικό και τραίνα

"google ad"

Ακινητοποιημένος θα είναι ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά τα μέσα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Ανήμερα Πρωτομαγιάς δεν θα πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια του προαστιακού, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ τονίζει, μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα για προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων, που και εκείνοι συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση αυτής της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...