26.8 C
Chania
Tuesday, July 2, 2024

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Χανίων: όλοι στην 24ώρη απεργία

Ημερομηνία:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου και στο συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.

Ψήφισαν και κατάργησαν και τις τελευταίες μας εργασιακές κατακτήσεις, τα τελευταία μας ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα!

Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στο πολυνομοσχέδιο στις 30 Μάρτη, μαζί με την περίφημη «Συμφωνία» Τρόικας – Κυβέρνηση, είναι ακόμα πιο καταστροφικά από τα προηγούμενα, καθώς:

Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών κατά 3,9% με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά μας ταμεία και ο ΟΑΕΔ να χάνουν από 1 δις ετησίως, να καταρρεύσουν οι συντάξεις μας και η κοινωνική προστασία των ανέργων.

Καταργούνται διαδοχικά οι τριετίες προϋπηρεσίας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ το 2017.

Επεκτείνεται, γενικεύεται και μονιμοποιείται το δουλεμπορικό καθεστώς ενοικίασης των εργαζομένων.

Οριστικοποιείται η πλήρης κατάργηση της Κυριακής.

Μεθοδεύουν:

• την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

• την κατάργηση του δημοκρατικού δικαιώματος κήρυξης των απεργιών και στην επαναφορά της δυνατότητας ανταπεργίας των εργοδοτών

• την αλλαγή ή και κατάργηση ακόμα και του συνδικαλιστικού νόμου (Ν. 1264/82) με στόχο την εξαφάνιση των συνδικάτων ή την μετατροπή τους σε πειθήνια μνημονιακά όργανα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη απασχόληση, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους: κανένας εργαζόμενος με ατομική σύμβαση και επισφαλή εργασιακή σχέση.

Για να υπερασπιστούμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση, Πρόνοια και Πολιτισμός.

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Αντιστεκόμαστε ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Απαιτούμε ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας...

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του...

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης...