20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ερευνητές βρήκαν νέα τεχνική για να σταματούν τον πόνο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησε μια ομάδα ερευνητών από το Linköping University και το Karolinska Institute στη Σουηδία, η οποία έρχεται να δώσει ελπίδα σε όσους υποφέρουν απόχρόνιους πόνους. Οι ερευνητές κατασκεύασαν μια “αντλία ιόντων” που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο εξασθενεί ο οργανισμός τα σήματα πόνου σε ζωντανά και με πλήρη ελευθερία κινήσεων ποντίκια.

Η “αντλία ιόντων” κατασκευάστηκε από οργανικά ηλεκτρονικά υλικά, δηλαδή με δυνατότητα μετάφρασης ηλεκτρικών και βιοχημικών σημάτων, και η λειτουργία της θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αυτή ενός βηματοδότη, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί καμία αρνητική παρενέργεια στα ποντίκια και η ερευνητική ομάδα υπολογίζει ότι δεν θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, επειδή τα οργανικά ηλεκτρονικά υλικά γίνονται σχετικά εύκολα αποδεκτά από τον οργανισμό και επικοινωνούν όπως τα βιολογικά όργανα, με φορτισμένα ιόντα.

Εάν όλα προχωρήσουν θετικά, μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια θα μπορούν να ανακουφίσουν ένα 8% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρει από χρόνιους, μη-θεραπεύσιμους πόνους.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hJ-lJ_zBR1Q”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...