22.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Ερημώνουν από προσωπικό οι ορεινοί δήμοι της Κρήτης

Ημερομηνία:

Ερημώνουν από προσωπικό μικροί και ορεινοί δήμοι του νησιού, γεγονός που προκαλεί «πονοκέφαλο» στους δημάρχους καθώς σημαντικές υπηρεσίες αποδυναμώνονται , με πολύ αρνητικές συνέπειες για την λειτουργία των ίδιων των υπηρεσιών αλλά και την εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Κραυγή αγωνίας » υψώνουν οι δήμαρχοι ορεινών περιοχών της Κρήτης με φόντο την υπο-στελέχωση υπηρεσιών, με το ζήτημα να βρίσκεται πρόσφατα στο επίκεντρο συνεδρίασης της υποεπιτροπής ορεινών περιοχών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο νέο σχέδιο νόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς το ζητούμενο για τους δημάρχους ορεινών δήμων είναι να υπάρξει επ’ αυξημένη μοριοδότηση για την εντοπιότητα ώστε να ενισχυθούν με προσωπικό οι ορεινοί Δήμοι, τα σχολεία και τα Κέντρα Υγείας.

Δήμαρχοι νησιωτικών και ορεινών περιοχών τόνισαν την ανάγκη θέσπισης αυξημένης μοριοδότησης για την εντοπιότητα και μισθολογικών κινήτρων για την κάλυψη των κενών θέσεων μέσω ΑΣΕΠ, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Εσωτερικών.

Τόσο ο Δήμαρχος Ανωγείων όσο και ο Δήμαρχος Οροπεδίου αναμένουν τις όποιες εξελίξεις , με στόχο την ενίσχυση με προσωπικό, περιγράφοντας τις ανάγκες που υπάρχουν σε διάφορες υπηρεσίες.

neakriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος...