24.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Ερντογάν: Έχουμε πρόβλημα ασφάλειας από τις δραστηριότητες των ΗΠΑ

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι δραστηριότητες των ΗΠΑ στη Συρία αποτελούν «εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας» στην ομιλία που πραγματοποίησε στην τελετή λήξης του 4ου επιχειρηματικού και οικονομικού φόρουμ Τουρκίας-Αφρικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

«Τα γεγονότα μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης μας έχουν συγκλονίσει όλους βαθιά» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτοντας ότι «Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο η ένταση να αυξηθεί και να εξαπλωθεί στην περιοχή. Λέω ξεκάθαρα ότι δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε επιθέσεις όπως οι βομβαρδισμοί τζαμιών, νοσοκομείων και άμαχων οικισμών».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η διακοπή της ηλεκτροδότησης, του νερού και της τροφής 2 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι σε 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα αποτελεί παραβίαση των πιο βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλάμε για την αποστολή ενός αεροπλανοφόρου από την Αμερική και την Αγγλία. Αυτή τη στιγμή, γυναίκες, παιδιά, μητέρες και μητέρες καταστρέφονται στη Γάζα».

«Κανείς δεν ανησυχεί γι’ αυτό, αλλά εμείς ανησυχούμε. Στείλαμε σήμερα το πρωί ένα αεροπλάνο ανθρωπιστικής βοήθειας στο αεροδρόμιο του Ελ Αρίς με φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, κονσέρβες τροφίμων, πάνες και ιατρικό υλικό. Το αεροπλάνο μας, το οποίο μετέφερε το πρώτο φορτίο βοήθειας στην περιοχή από τότε που άρχισαν οι συγκρούσεις, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο στις 12:00 σήμερα. Θα συνεχίσουμε να παραδίδουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Καλούμε όλα τα μέρη να διαπραγματευτούν μια κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια μια διαρκή ειρήνη» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στη Γάζα είπε ότι «καταπιέζεται και θυματοποιείται αυτή τη στιγμή, αλλά το Ισραήλ δεν καταπιέζεται αυτή τη στιγμή. Η αποστολή ενός αεροπλανοφόρου δεν συμβάλλει στην ειρήνη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών μου και του λέει «Δεν προσεγγίζω το Ισραήλ ως υπουργός Εξωτερικών αλλά ως Εβραίος». Τι είδους πολιτικός είναι αυτός; Τι είδους πολιτική είναι αυτή, τι είδους προσέγγιση είναι αυτή; Όταν το λέτε αυτό, τι θα πείτε αν οι άλλοι πουν ότι προσεγγίζουν την περιοχή ως μουσουλμάνοι; Δεν λέμε ότι είμαστε Εβραίοι και η άλλη πλευρά λέει ότι είμαστε Τούρκοι, πρέπει να προσεγγίζεις τον άλλον ως άνθρωπο. Δεν βλέπετε την κατάσταση αυτών των παιδιών;»

Σε ότι αφορά την ασφάλεια των Ισραηλινών στόχων στην Τουρκία σημείωσε ότι «έχουμε θέσει τις ισραηλινές πρεσβείες στη χώρα μου υπό κάθε είδους προστασία. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια περίοδο. Η ειρήνη δεν θα έρθει στην περιοχή χωρίς την ίδρυση ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους».

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «οι δραστηριότητες που διεξάγουν οι ΗΠΑ σε αυτή τη χώρα με τις προεκτάσεις του PKK στη Συρία αποτελούν μια εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Καλωσορίζουμε το θέατρο που παίζεται εναντίον μας με πικρό χαμόγελο. Θα αφήσουμε αυτούς που παίζουν θέατρο ήσυχους με τα δικά τους σενάρια και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα μέτρα που απαιτεί η εθνική μας ασφάλεια. Δεν είμαστε μαζί με την Αμερική στο ΝΑΤΟ, είμαστε. Η Αμερική κατέρριψε το δικό μας UCAV, το έκανε. Πως είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, πως γίνεται κάτι τέτοιο;» αναρωτήθηκε ο Ερντογάν εξαπολύοντας άλλη μια επίθεση εναντίον της Ουάσινγκτον.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...