13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ερντογάν: Η μοίρα 7 δισ. ανθρώπων δεν μπορεί να ορίζεται από 5 χώρες – Η σύγχρονη αποικιοκρατία εμπόδιο στην παγκόσμια δικαιοσύνη

Ημερομηνία:

Επικριτικός απέναντι στον ΟΗΕ εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε τη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και είπε ότι η μοίρα 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να αφήνεται στο έλεος πέντε χωρών.

«Απόδειξη αυτού η αδυναμία επίτευξης σταθερότητας σε διάφορα μέρη του κόσμου, ιδίως στη Συρία, την Παλαιστίνη, την Υεμένη και το Αφγανιστάν. Παρά τα προτεινόμενα στάνταρντς, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι αποτελεσματικό ούτε στην πρόληψη των συγκρούσεων ούτε στον τερματισμό των συγκρούσεων που σοβούν.

Όλοι τώρα βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις σημερινές εξετάσεις με δομές διαμορφωμένες σύμφωνα με τις ανάγκες του προηγούμενου αιώνα. Για να ενεργοποιήσουμε ξανά το σύστημα του ΟΗΕ, πρέπει πρώτα να μεταρρυθμίσουμε το Συμβούλιο Ασφαλείας», είπε.

Η Κωνσταντινούπολη να γίνει κέντρο των ΗΕ

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «η αρχιτεκτονική του συμβουλίου που βασίζεται σε δημοκρατική, διαφανή, υπεύθυνη, αποτελεσματική και δίκαιη εκπροσώπηση έχει καταστεί υποχρέωση παρά επιλογή για την ανθρωπότητα. Η ενίσχυση και η αναζωογόνηση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών θα συμβάλει επίσης στην επίλυση των προβλημάτων μας. Η μετατροπή της Κωνσταντινούπολης, το σταυροδρόμι των ηπείρων, σε κέντρο των Ηνωμένων Εθνών θα στηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειες ειρήνης και σταθερότητας».

Η σύγχρονη αποικιοκρατία εμπόδιο στην παγκόσμια δικαιοσύνη

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο κοινωνικό έργο, το οποίο επίσης δεν επιτελεί ο ΟΗΕ, ενώ άφησε αιχμές και πάλι κατά του Γάλλου προέδρου και της σύγχρονης αποικιοκρατίας.

«Αντιμετωπίζουμε μια εικόνα στην οποία 170 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρειάζονται επείγουσα βοήθεια και προστασία. Ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα υπερβαίνει τα 820 εκατομμύρια, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων και καταστάσεων βίαιης καταστολής. Δυστυχώς, το ξέσπασμα του Covid-19 έκανε αυτές τις αδικίες και τις ανισότητες στον κόσμο πολύ πιο έντονες.

Ως η χώρα που παρέχει τη μεγαλύτερη βοήθεια σύμφωνα με το εθνικό εισόδημα στον κόσμο, προσπαθήσαμε να ανακουφίσουμε τα προβλήματα που προκαλούνται από την επιδημία με όλα τα μέσα που έχουμε. Σε αυτήν τη διαδικασία, στείλαμε ιατρικά εφόδια και εξοπλισμό σε 146 χώρες του κόσμου, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη φυλή ή την ήπειρο, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πολιτών μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφήνοντας στη συνέχεια αιχμές κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση του πλανήτη…

«Η υπερβολική φιλοδοξία που κερδίζει, η συγκέντρωση ισχύος και η επιθυμία για συνέχιση της αποικιοκρατίας με νέες μεθόδους είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην κατανομή της δικαιοσύνης στο παγκόσμιο σύστημα».

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ