21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ερντογάν: Παραμένουμε δεσμευμένοι στο τουρκολιβυκό σύμφωνο για τις θαλάσσιες ζώνες

Ημερομηνία:

Με μια δήλωση που θα συζητηθεί συνόδευσε ο Τούρκος πρόεδρος την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά ότι Τουρκία και Λιβύη παραμένουν δεσμευμένες στο σύμφωνο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο που υπέγραψαν το 2019 και το οποίο η Ελλάδα απορρίπτει ως παράνομο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το σύμφωνο αυτό διασφάλισε τα συμφέροντα και των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι Άγκυρα και Τρίπολη συμφώνησαν σε ακόμα στενότερη συνεργασία και στο επίπεδο του συμφώνου για τις θαλάσσιες ζώνες, κάτι που προφανώς προβληματίζει την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λιβύη, ο Ντμπεϊμπά είχε δηλώσει έτοιμος να συζητήσει με την Ελλάδα για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών ενώ ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Λίβυο αναπληρωτή πρωθυπουργό Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι και σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά καλεί την λιβυκή να μην προχωρήσει σε προσπάθεια κύρωσης του τουρκολιβυκού μνημονίου στην λιβυκή Βουλή.

Κατά τα λοιπά, ο Ερντογάν ευλόγησε τα γένια του για την βοήθεια που η Τουρκία προσέφερε στην κυβέρνηση της Τρίπολης ώστε να αποκρούσει την επίθεση του «πραξικοπηματία» Χαφτάρ, όπως τον χαρακτήρισε, δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την εθνική κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και πολιτική ενότητα της Λιβύης και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα στείλει 150.000 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 στη Λιβύη.

Photo: Turkish Presidency

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...