17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ερυθρός Αστέρας: «Γιατί δεν σηκώσατε πανό όταν το ΝΑΤΟ δολοφόνησε χιλιάδες αθώους»;

Ημερομηνία:

Ο Ερυθρός Αστέρας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με αφορμή ό,τι έγινε το βράδυ της Κυριακής 3/4 στο Κάουνας όπου Λιθουανοί σήκωσαν σημαία του ΝΑΤΟ , καλύπτοντας και τον Άαρον Ουάιτ και υπενθυμίζοντας πως η Ζάλγκιρις δεν σήκωσε κανένα πανό όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία το 1999.

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα βρέθηκαν στο στόχαστρο με την απόφασή τους να μην σηκώσουν το αντιπολεμικό πανό «Σταματήστε τον Πόλεμο» πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, με αποτέλεσμα να δεχτούν έντονες αποδοκιμασίες από τους Λιθουανούς που γέμισαν τη Zalgirio Arena.

Η διοίκηση του κλαμπ εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας τις εξηγήσεις της:

«Ο Ερυθρός Αστέρας ως σύλλογος και εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Σερβίας που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ακολουθεί τις επίσημες τοποθετήσεις της χώρα μας, κατέστησε σαφές λίγες μέρες πριν από τον αγώνα στη Λιθουανία πως δεν πρόκειται να επιτρέψει την πολιτικοποίηση και να κρατήσει πανό με τα χρώματα της σημαίας οποιασδήποτε χώρας. Αυτή η κίνηση θα συμμετείχε στη χειραγώγηση και την πολιτικοποίηση ενός από τα πιο πανανθρώπινα και καθολικά συνθήματα, το «Σταματήστε τον Πόλεμο».

Οι παίκτες και το προπονητικό τιμ του Ερυθρού Αστέρα ακολούθησαν και ενήργησαν σύμφωνα με την απόφαση των ανώτατων οργάνων του συλλόγου που πήραν αυτή την απόφαση, μεταξύ αυτών ο αθλητής μας Άαρον Ουάιτ, ο οποίος υπάκουσε δίχως αντίρρηση στην απόφαση του συλλόγου κι έδειξε με το παράδειγμά του πως είναι μέλος της ομάδας μας. Ο Ερυθρός Αστέρας υπερασπίζεται στον παίκτη του που δέχτηκε αδικαιολόγητη επίθεση. Η περίπτωση του Άαρον Ουάιτ δείχνει όλο τον παραλογισμό και τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρεθήκαμε όλοι, αλλά και τον κίνδυνο πολιτικής παρέμβασης στον αθλητισμό. Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους να τον στηρίξουν σαν αθλητή και να μην ανακατεύονται με την πολιτική. Έκανε αυτό που πολλοί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα έκαναν. Προς μεγάλη μας λύπη, το αίτημά μας να μην κρατάμε πανό που δεν είναι ουδέτερο δεν ικανοποήθηκε.

Επίσης, ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορεί να ερμηνεύσει διαφορετικά τα συνθήματα «F…k you Serbia», την επίθεση και την αποβολή των οπαδών μας μόνο και μόνο επειδή έφεραν μαζί τους τη σημαία της χώρας μας, κατάσχοντας τη σημαία της Δημοκρατίας της Σερβίας που είναι κυρίαρχο κράτος και υψώνοντας τη σημαία του ΝΑΤΟ. Πρέπει να αναρωτηθούμε σήμερα, εν έτει 2022, γιατί το 1999 κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ και τη δολοφονία χιλιάδων αθώων πολιτών και παιδιών, οι μπασκετμπολίστες της Ζάλγκιρις που εκείνη τη χρονιά κέρδισαν το Κύπελλο Πρωταθλητριών, δεν σήκωσαν κανένα πανό για τη Γιουγκοσλαβία»;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...