22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ερυθρός Σταυρός: Απορρίπτει ως ψευδείς τις κατηγορίες της Ουκρανίας για αναγκαστική μεταφορά Ουκρανών στη Ρωσία

Ημερομηνία:

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης ότι ενεπλάκη σε αναγκαστικές εκκενώσεις Ουκρανών πολιτών προς τη Ρωσία.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης υποστήριξε ότι ο Ερυθρός Σταυρός ενεπλάκη στη μεταφορά περίπου 15.000 κατοίκων της Μαριούπολης σε πόλεις της Ρωσίας, ενάντια στη θέλησή τους. Υποστήριξε, επίσης, ότι τα διαβατήρια τους παρακρατούνται βίαια από τις ρωσικές αρχές.

«Βλέπουμε ότι γίνονται στοχευμένες επιθέσεις με ψεύτικες αναφορές και παραπληροφόρηση για να θίξουν την υπόληψη του Ερυθρού Σταυρού» απάντησε ο Ewan Watson, επικεφαλής του γραφείου τύπου της Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού. «Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις ομάδες μας και στους εταίρους μας που βρίσκονται στο πεδίο και στους ανθρώπους που υπηρετούν.»

Ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και επίσης απορρίπτει τις πληροφορίες ότι έχει στόχο να δημιουργήσει γραφείο στη νότια Ρωσία για να «φιλτράρει» τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι συζητά το άνοιγμα γραφείου στο Ροστόφ της Ρωσίας, που απέχει λιγότερο από 200 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη, στα πλαίσια ανάπττυξης της παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...