15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ερωτηματικά σχετικά με τη διαρροή κειμένου παραίτησης από την ΕΛΜΕ Χανίων

Ημερομηνία:

Διευκρινήσεις έδωσε στη δημοσιότητα ο Γ.Γ. της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Φώτης Μπιχάκης σχετικά με το κείμενο παραίτησής του που δημοσιοποιήθηκε, αλλά όχι απ’ αυτόν.

Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος, ουδέποτε έδωσε έγκριση για τη δημοσιοποίηση του κειμένου (που δημοσιεύθηκε σε σειρά τοπικών μέσων ενημέρωσης). Όπως ενημερωθήκαμε, άρθρο του Καταστατικού της ΕΛΜΕ Χανίων ορίζει ότι πρέπει να έχουν περάσει 8 μέρες μέχρι να αποφασιστει αν γίνεται αποδεκτή ή όχι κάποια δήλωση παραίτησης από το Δ.Σ..

Ως εκ τούτου, η δημοσιοποίησή της παραίτησης του κ. Μπιχάκη από το άτομο που την απέστειλε είχε στόχευση να πλήξει τον κ.Μπιχάκη αφού φαίνεται ο ίδιος να δημοσιοποιεί εσωτερικά κείμενα του ΔΣ της ΕΛΜΕ της οποίας ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας (ο κ. Μπιχάκης δηλαδή μέχρι την αποδοχή ή όχι της παραίτησης του) οφείλουν να είναι θεματοφύλακες.

Δηλώνουμε σε κάθε τόνο πως δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να χρησιμοποιήσει την εφημερίδα για πολιτικάντικα παιχνίδια του χαμηλότερου επιπέδου.

Ακολουθεί το κείμενο που στάλθηκε στην εφημερίδα μας από τον κ. Μπιχάκη:

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού της ΕΛΜΕ Χανίων:

“Κάθε παραίτηση μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ από το αξίωμα μόνο ή από το αξίωμα και τη θέση στο Δ.Σ. υποβάλλεται έγγραφα και θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή, αν σε οκτώ ημέρες δεν αποφασίσει το Δ,Σ. για την αποδοχή ή όχι της παραίτησης.”

Η δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησής μου στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ  χωρίς την δική μου εντολή ή εξουσιοδότηση, (ούτε καν γνώση), με εκθέτει και με προσβάλει πολλαπλά καθώς:

Την επιστολή αυτή την έστειλα στον πρόεδρο του Δ.Σ.της ΕΛΜΕ Χανίων και την κοινοποίησα ως όφειλα και στην κλειστή λίστα των μελών του ΔΣ στις 23/5/2018

Μέχρι την παρέλευση των 8 ημερών που ορίζει το παραπάνω άρθρο του καταστατικού, η παραίτησή μου τελεί υπό την αποδοχή της ή όχι από το Δ.Σ.. Ως εκ τούτου η δημοσιοποίησή της (και μάλιστα καθώς εμφανίζεται ως να την έχω αποστείλει εγώ) με εκθέτει απέναντι στους συναδέλφους και στους συμπολίτες μου, αφού φαίνεται να δημοσιοποιώ ως μη όφειλα, εσωτερικά κείμενα του ΔΣ της ΕΛΜΕ της οποίας ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας(εγώ δηλαδή μέχρι την αποδοχή ή όχι της παραίτησης μου) οφείλουν να είναι θεματοφύλακες.

Ακόμα και να μην ίσχυε το παραπάνω άρθρο, σε κάθε περίπτωση διατηρώ το δικαίωμα ως συντάκτης της επιστολής, να αποφασίζω το αν, το σε ποιους και σε ποιο χρόνο θα τη δημοσιοποιήσω (εκτός από τους νόμιμους παραλήπτες) συνεκτιμώντας πολλές παραμέτρους.

 Να σημειώσουμε ότι με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα, την ευθύνη για την αποστολή του κειμένου ανέλαβε η “Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...