18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ερώτημα κατοίκου που αφορά την Λεωφόρο Καζαντζάκη – Χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς διαγραμμίσεις και χωρίς φανάρια και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη

Ημερομηνία:

Με επιστολή του κάτοικος της περιοχής στη Λεωφόρο Καζαντζάκη αναρωτιέται ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή;

Διαβάστε την επιστολή:

Πριν 10 μέρες σε τηλεοπτική εκπομπή και σε ερώτηση τηλεθεατή προς τον κύριο Καλογερή τι γίνεται με την Λεωφόρο Καζαντζάκη από Βαμβακόπουλο έως Κλαδισσό με δύο κόμβους βασικούς, η απάντηση ήταν ότι το τμήμα αυτό της Λεωφόρου ανήκει στον Δήμο Χανίων.

Μετά από 10 μέρες, 26/9/2023, σε ερώτηση προς τον κύριο Καλογριδάκη σε δελτίο ειδήσεων για το ίδιο θέμα, η απάντηση ήταν ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου Καζαντζάκη ανήκει στην Περιφέρεια. Κι εμείς αναρωτιόμαστε, το τμήμα αυτό της Λεωφόρου Καζαντζάκη, μεγάλης κυκλοφορίας, πυκνοκατοικημένη περιοχή που ανήκει τελικά; Χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς διαγραμμίσεις και χωρίς φανάρια, με βενζινάδικα μεγάλης κίνησης, με γήπεδο, με σούπερ – μάρκετ, με σχολικά λεωφορεία, να περνούν τα παιδιά απ’ τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη για να επιβιβαστούν. Επίσης με δύο βασικούς κόμβους, που συνδέουν δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και όχι παράδρομους.

Έχουν γίνει δύο θανατηφόρα τροχαία και άλλα 10 τουλάχιστον τροχαία με τραυματισμούς. Η τροχαία γνωρίζει ακριβώς τα σημεία στο τμήμα αυτό της Λεωφόρου Καζαντζάκη που συνέβησαν. Αυτό δε που συμβαίνει με τον πλημμυρισμένο δρόμο χωρίς πεζοδρόμια δεν περιγράφεται! Επίσης υπάρχουν ΑΜΕΑ τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο αυτό.

Επίσης υπάρχουν 6-7 στάσεις των λεωφορείων. Στο σημείο 34 στην στάση του λεωφορείου βάλανε ένα καρότσι άσφαλτο και από ‘κει και πάνω σχηματίζεται λακκούβα 8 μέτρα μάκρος χ 60 πόντους πλάτος και 10 εκ. βάθος και με τη στάση του λεωφορείου ο επιβάτης βρίσκεται μέσα στο λάκκο με το νερό. Ζητάμε να βρεθεί λύση, να γίνουν πεζοδρόμια και να μπουν φανάρια σ’ αυτό το τμήμα το κεντρικό του δρόμου – δεν είναι παράδρομος – γιατί υποφέρουν οι κάτοικοι.

Μετά τιμής
Τωμαδάκης Γιώργος
Κάτοικος
Λεωφόρου Καζαντζάκη 

ΑΜΕΑ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ