13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Ερώτηση Βιρβιδάκη για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Ημερομηνία:

Ερώτηση με θέμα «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων» προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια και Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, κατέθεσε την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Με την με Α.Π.: ΕΥΤΟΠ/Α/ΕΠΑΝ10/2993/7-12-2010 απόφαση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, εντάχθηκε το «Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων», με κωδικό ΟΠΣ 305620, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013». Η συνολική δημόσια δαπάνη του έργου ήταν 17.985.000 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα. Το φυσικό αντικείμενο του πρώτου υποέργου αφορά στην κατασκευή του νέου κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων και οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι εκσκαφές, σκυροδέματα, τοιχοποιίες, καλύψεις, ξυλουργικά κ.τ.λ. καθώς και το σύνολο των Η/Μ εγκαταστάσεων, ώστε το κτίριο να ολοκληρωθεί πλήρως. Το δεύτερο υποέργο αφορά στη σύνδεση του κτιρίου με τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Ο προϋπολογισμός του πρώτου υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 9.716.177 ευρώ και ο προϋπολογισμός του δεύτερου υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ.

Το σύνολο του έργου έχει ημερομηνία ολοκλήρωσης την 2/10/2015.»

Κατόπιν των παραπάνω, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

« 1. Το έργο εξελίσσεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η χρηματοδότησή του είναι ομαλή;

2. Τι έργα υπολείπονται για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά τους και από πού προβλέπεται αν χρηματοδοτηθούν;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...