15.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ερώτηση για τη δακοκτονία από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Ημερομηνία:

Ερώτηση κατέθεσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα:  «Πρόβλημα με την δακοκτονία στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων» στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

Σε δραματική μείωση του εποχικού προσωπικού δακοκτονίας στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων, που φθάνει το 75% σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, προέβη το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η μείωση αυτή του προσλαμβανόμενου κατ΄ έτος προσωπικού είναι δεδομένο ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την μη ορθή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας και την εντεύθεν ποσοτική και ποιοτική υποβάθμιση της παραγωγής του ελαιολάδου, σε μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά.

Η ενέργεια όμως αυτή ενέχει και συμπεριφορά  ληστρικής κρατικής αναλγησίας, αφού για την δακοκτονία παρακρατείται από τους παραγωγούς το 2% του ελαιολάδου που παράγουν, κάτι που επιτρέπει αποτελεσματική δακοκτονία και όχι με εκπτώσεις, προκειμένου το κράτος να εξοικονομήσει λίγα χρήματα κλέβοντας τους αγρότες.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: α) Ποιοι λόγοι επέβαλαν την ως άνω περικοπή εποχικού προσωπικού και β) αν προτίθεται να επανορθώσει την  σε βάρος των ελαιοπαραγωγών άστοχη αυτήν ενέργεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...