14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ερώτηση Γ.Σταθάκη και βουλευτών του ΣΥΡΙZA για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας

Ημερομηνία:

Ακατανόητη, χαρακτηρίζουν τη μη υπαγωγή των εκπαιδευτών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στο πλαίσιο της εξαρτημένης εργασίας και την αναγκαστική αυτασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ, δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χανίων, Γιώργος Σταθάκης

Αναλυτικά σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Σε συνέχεια προηγούμενης κοινοβουλευτικής ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ (υπ. αριθμ. 3890/426/22-10-2014) και με δεδομένη την προβληματική κατάσταση σε σχέση με την ασφάλιση των εκπαιδευτών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, κρίνεται σκόπιμη η επαναφορά του αιτήματος των εν λόγω εργαζομένων για υπαγωγή τους στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και για αναγνώριση της εργασίας τους ως «εξαρτημένης».

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει και από την τελευταία απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην προαναφερθείσα ερώτηση, το ΙΝΕΔΙΒ συνεχίζει και για το σχολικό έτος 2014 – 2015 να προκρίνει αποκλειστικά συμβάσεις έργου για τους εκπαιδευτές των ΣΔΕ, ενώ εξακολουθεί να μην εξομοιώνει το εργασιακό τους καθεστώς με το αντίστοιχο των εκπαιδευτών των ΙΕΚ, Κολεγίων, Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 31 του νόμου 4186/2013.

Στο ερώτημα αν οι εκπαιδευτές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν εξαρτημένη εργασία ή όχι έχει απαντήσει μέσω πορίσματος και Συνήγορος του Πολίτη στις 8 Ιουλίου 2014. Συγκεκριμένα, η νομοθετική τεκμηρίωση του ΣτΠ υπογραμμίζει ότι «η υπαγωγή των καθηγητών των ΣΔΕ στην ασφάλιση του ΙΚΑ υπό τους όρους του άρθρου 31 του ν. 4186/2013, υπαγορεύεται από τους ίδιους λόγους που αιτιολόγησαν και την υπαγωγή των εκπαιδευτών των ΙΕΚ και ανταποκρίνεται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ουσιωδώς ομοίων περιπτώσεων, η οποία δεσμεύει και τον νομοθέτη».

Επειδή είναι απαράδεκτο οι εκπαιδευτές των ΣΔΕ να αναγκάζονται σε αυτασφάλιση για την εξαρτημένη εργασία που παρέχουν.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

Προτίθενται να δράσουν άμεσα ώστε να θεραπευθεί η διακριτική μεταχείριση των εκπαιδευτών των ΣΔΕ και να υπαχθούν και αυτοί στις διατάξεις που αφορούν την ασφάλιση της εξαρτημένης εργασίας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιώργος Σταθάκης
Τάσος Κουράκης
Δημήτρης Στρατούλης
Παναγιώτα Δριτσέλη
Θεανώ Φωτίου
Χρήστος Μαντάς
Τζένη Βαμβακά
Γιώργος Πάντζας
Μαρία Κανελλοπούλου

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...