15.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Ερώτηση ευρωβουλευτών του ΚΚΕ «για τον βάρβαρο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ»

Ημερομηνία:

Το «νέο βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και τις δολοφονικές επιχειρήσεις που διεξάγει το Ισραήλ, αρνούμενο να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της εκεχειρίας με την Παλαιστίνη, όπως είχε συμφωνηθεί», καταγγέλλει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Το κράτος-κατακτητής Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιθέσεις αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές σε Δ. Όχθη και Γάζα, βάρβαρο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και δολοφονικές επιχειρήσεις, καταπατώντας κι ακυρώνοντας την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί. Αποτέλεσμα είναι από τις 18 Μαρτίου ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων να έχει φτάσει στους 1.001. Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, που ξεκίνησε το Ισραήλ την 1η Μάρτη, έχει ως αποτέλεσμα οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Γάζα να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πρόσβαση σε τρόφιμα και καύσιμα», τονίζουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Ακολούθως προσθέτουν πως «η πρόσφατη δήλωση του Μπ. Νετανιάχου, από τις ΗΠΑ, με αφορμή την παράδοση νέου οπλισμού από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ όπου είπε χαρακτηριστικά ότι «δίνουν εργαλεία στο Ισραήλ να τελειώσει τη δουλειά» είναι ενδεικτική των απάνθρωπων προθέσεων του Ισραήλ, της εγκληματικής του πολιτικής, που στοχεύει στην εξόντωση των Παλαιστινίων και την εκδίωξη όσων επιζήσουν βάζοντας μπουρλότο στην ευρύτερη περιοχή. Ταυτόχρονα, η ΕΕ δεν έχει ψελλίσει τίποτα για το Ισραήλ και τις ευθύνες που έχει για την παραβίαση της εκεχειρίας, επιμένοντας στην πλήρη στήριξη του κράτους-κατακτητή. Όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την προκλητική συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον εγκληματία πολέμου Μπ. Νετανιάχου, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος-κατακτητή».

Με βάση τα παραπάνω οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπέβαλαν τα εξής ερωτήματα:

«Πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος της ΕΕ:

» Σχετικά με την εγκληματική πολιτική αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, που απολαμβάνει την στήριξη της ΕΕ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε τρόφιμα, ηλεκτροδότηση και καύσιμα με επιδίωξη την εξόντωση των Παλαιστινίων;

» Στο αίτημα να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία της ΕΕ με το κράτος-κατακτητή Ισραήλ και να διακοπεί η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ που αποδεδειγμένα ασκεί βάρβαρη πολιτική αφανισμού εναντίον των Παλαιστινίων;».

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μελέτη λέει ότι η κατάθλιψη είναι νόσος του ανοσοποιητικού

Όσο η κατάθλιψη βασανίζει όλο και περισσότερο κόσμο, τόσο...

Αγρότες: Βάση για διάλογο οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – Οι κόκκινες γραμμές τους

Με θετικό βλέμμα βλέπουν οι αγρότες τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού...