28.8 C
Chania
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026

Ερώτηση Κεγκέρογλου και 18 βουλευτών ΚΙΝΑΛ για χρηματοδοτήσεις από τον Τζ. Σόρος για την «προώθηση» της συμφωνίας των Πρεσπών

Ημερομηνία:

Με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό 19 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρονται στα όσα εξελίχθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου που οδήγησε στην παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση:

“Αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέραν των πολιτικών διαφωνιών η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την «προώθηση» της συμφωνίας των Πρεσπών;”

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Τα διαλαμβανόμενα στο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου 2018»

Έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα κατηγορίες που ανταλλάχτηκαν ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας σχετικά με τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων, αλλά και τις επιχορηγήσεις παραγόντων των διεθνών αγορών, προκειμένου να επικυρωθεί τελικώς η συμφωνία των Πρεσπών και άλλα «ηχηρά» παρόμοια. Κι όλα αυτά εν μέσω συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ παρόντα και προεδρεύοντα. Προφανώς, ουδέποτε σε συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου ακόμη και στο απώτατο παρελθόν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο. Προφανώς, επίσης, είναι αδιανόητο Πρωθυπουργός να ακούει τους Υπουργούς του να εκτοξεύουν εν συνεδριάσει τέτοιες κατηγορίες και να μην αντιδρά. Είναι, τέλος, προφανέστατο πως η διακίνηση σε διεθνές επίπεδο τέτοιων κατηγοριών προσβάλλει σοβαρότατα τη χώρα. Τέλος, η διευκρινιστική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής περί μυστικών κονδυλίων των Υπουργείων αποδεικνύει πως οι κατηγορίες αυτές πράγματι εκτοξεύτηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 16ης Οκτωβρίου 2018.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

α. Αληθεύει πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πέραν των πολιτικών διαφωνιών η συζήτηση στράφηκε γύρω από κατηγορίες περί διαχείρισης μυστικών κονδυλίων, καθώς και χρηματοδοτήσεων από τον Τζ. Σόρος για την «προώθηση» της συμφωνίας των Πρεσπών;

β. Αληθεύει πως οι κατηγορίες αυτές και η δική σας αδρανής στάση αποτέλεσε την αιτία της παραίτησης του Υπουργού των Εξωτερικών;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Κεγκέρογλου Βασίλης
Λοβέρδος Ανδρέας
Αρβανιτίδης Γιώργος
Αχμέτ Ιλχάν
Βενιζέλος Ευάγγελος
Γρηγοράκος Λεωνίδας
Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος
Καρράς Γεώργιος – Δημήτριος
Κεφαλίδου Χαρά
Κουτσούκος Γιάννης
Κρεμαστινός Δημήτρης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Κωνσταντόπουλος Δημήτρης
Μανιάτης Γιάννης
Μπαργιώτας Κωνσταντίνος
Παπαθεοδώρου Θεόδωρος
Σκανδαλίδης Κώστας
Τζελέπης Μιχάλης
Χριστοφιλοπούλου Εύη

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσπερίδα του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Χανίων στις 18 Ιουνίου

Εσπερίδα Διάχυσης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Χανίων στις 18 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο. Ενημέρωση για τους στόχους και τις δράσεις της σχολικής μονάδας.

1η Γιορτή Παγωτού στα Χανιά: Γλυκιά γιορτή για μικρούς και μεγάλους στον Δημοτικό Κήπο

Η 1η Γιορτή Παγωτού πραγματοποιείται στις 17 Ιουνίου 2026 στον Δημοτικό Κήπο Χανίων. Διοργανώνεται από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών με τη στήριξη του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

«Μικροί σεισμολόγοι» στην Κρήτη: Πιλοτικό δίκτυο σχολικών σεισμογράφων σε οκτώ σχολεία του νησιού

Η Περιφέρεια Κρήτης και το ΕΛΜΕΠΑ παρουσίασαν το Πιλοτικό Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων σε 8 σχολεία. Μαθητές γίνονται «μικροί σεισμολόγοι» με πραγματικά επιστημονικά δεδομένα.

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και ξεκινά το έργο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης των κουνουπιών

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο καταπολέμησης κουνουπιών 2026-2028, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, με drones και σύγχρονη τεχνολογία.