Categories: OIKONOMIAΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση Κ. Βιρβιδάκη για τα αδύνατα σημεία των Κρητικών εμπορικών αγορών

Ερώτηση με θέμα «Αδύνατα σημεία των Κρητικών Εμπορικών Αγορών» προς τους Υπουργούς, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νικόλαο Δένδια, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει:

«Σε έρευνα την οποία πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ, με τίτλο «Εμπόριο και Τουρισμός στην Κρήτη», και συγκεκριμένα στο τέταρτο μέρος « Στάσεις και Αντιλήψεις για τις εμπορικές Αγορές της Κρήτης», μεταξύ άλλων αναλύονται και τα αδύνατα σημεία των Κρητικών εμπορικών αγορών.

Η έρευνα υπήρξε προϊόν μιας ευρείας και γόνιμης συνεργασίας του ΙΝΕΜΥ με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και τους Εμπορικούς Συλλόγους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου. Πραγματοποιήθηκε το 2012 με ερωτηματολόγιο σε 1300 επισκέπτες από 14 χώρες προέλευσης που καλύπτουν το 86,8% των συνολικών αφίξεων για το έτος 2012.

Σε ό,τι αφορά τα αδύνατα σημεία των Κρητικών εμπορικών αγορών η πλειονότητα (σε ποσοστό 58%) απάντησε ότι δεν υπάρχουν ενώ στην ανάλυση κατά νομό, ο νομός Ηρακλείου σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό που δήλωσε ότι οι εμπορικές αγορές έχουν κάποια αδύνατα σημεία. Στη συνέχεια από τα άτομα που δήλωσαν ότι υπάρχουν αδύνατα σημεία ζητήθηκε να τα ιεραρχήσουν σε επίπεδο σημαντικότητας. Στις τρεις πρώτες θέσεις οι ερωτώμενοι κατέταξαν, τη δυσκολία στάθμευσης – κυκλοφοριακή συμφόρηση, τις υψηλές τιμές και τη μικρή ποικιλία προϊόντων. Αυτή η τριάδα μειονεκτημάτων εντοπίζεται πρώτη σε όλους τους νομούς ανεξαρτήτως εθνικότητας. Τέλος, η καθαριότητα και τα άτομα που πιέζουν να μπουν στα μαγαζιά (κράχτες) ήταν άλλα δύο αρνητικά σημεία που ενόχλησαν τους τουρίστες ενώ σημαντική αναφορά έγινε στην κατάσταση των δρόμων και την σηματοδότηση, τις αστικές συγκοινωνίες, την επικίνδυνη οδήγηση, την εξυπηρέτηση των πελατών, την ηχορύπανση, την ποιότητα και τις τιμές των προσφερομένων υπηρεσιών κ.α.»

Κατόπιν των παραπάνω κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω προβλήματα σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση;»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις κλοπών σε Χανιά και Ρέθυμνο – Συνελήφθησαν 5 άτομα

Πέντε άτομα, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, συνελήφθησαν κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι του…

3 hours ago

SOS εκπέμπουν οι λιμενικοί της δυτικής Κρήτης για το μεταναστευτικό

“Δοκιμάζονται οι αντοχές μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού…

3 hours ago

Τέμπη: Οι 15 τόνοι ξυλόλιο «καίνε» την κυβέρνηση – Σάλος με τα στοιχεία – σοκ που ανέδειξαν οι πραγματογνώμονες

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη για τη μπάλα φωτιάς που ακολούθησε της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.…

3 hours ago

Άρθρο Β. Κοντεζάκη: Σκέψεις με αφορμή τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Το όραμα καταρχήν είναι για ένα ανεξάρτητο, μαχητικό, παραγωγικό και ανοικτό στα μέλη του και…

3 hours ago

This website uses cookies.