17.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Ερώτηση Μαρκογιαννάκη για θέματα των αγροτών

Ημερομηνία:

Ερώτηση κατέθεσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα την «καταβολή ποιοτικού παρακρατήματος στους ελαιοπαραγωγούς Χανίων». Στην ερώτηση αναλυτικά αναφέρει:

Με την με αριθμό 212345/ 22-03-2010 (ΦΕΚ 778/2010)  απόφαση του Υπουργού Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία καταβολής του ποιοτικού παρακρατήματος των ελαιοπαραγωγών, που αφορά την ελαιοκομική περίοδο 2009-2010.

Ήδη από 12/5/2011 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην καταβολή του ποσού των 3.394.001,84€ σε 2.301 δικαιούχους παραγωγούς σε όλη την Χώρα. Στους παραγωγούς-δικαιούχους όμως  του νομού Χανίων δεν κατεβλήθει ούτε ένα ευρώ, με την δικαιολογία ότι γι΄αυτό ευθύνεται ο ΟΠΕΓΕΠ- ACROCERT, που δεν προώθησε από λάθος  την σχετική αλληλογραφία στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το περίεργο είναι ότι κατά σύμπτωση ξεχάστηκαν  και πέρυσι στην αρχική πληρωμή οι μισοί περίπου δικαιούχοι ποιοτικού παρακρατήματος του νομού Χανίων, με αποτέλεσμα να πληρωθούν μετά από σχεδόν τρείς μήνες.

Ως εκ τούτου δεν είναι καθόλου παράλογη η ανησυχία των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του νομού Χανίων για το εάν και πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται από την παραπάνω αιτία.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: για ποιό λόγο δεν κατεβλήθει μέχρι τώρα το ποιοτικό παρακράτημα στους ελαιοπαραγωγούς δικαιούχους του νομού Χανίων και εν τέλει πότε θα γίνει αυτό;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ