24.8 C
Chania
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026

Ερώτηση Σέβης Βολουδάκη σχετικά με την εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”

Ημερομηνία:

Η Βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη κατέθεσε σήμερα εκ νέου Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απευθυνόμενη στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την τοποθέτηση σύγχρονου συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας (ραντάρ) για την ασφάλεια των πτήσεων, στο Διεθνές αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης”.

Στην ερώτηση της τόνισε, ότι το ραντάρ προσέγγισης με τον πύργο ελέγχου δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, καθυστέρηση η οποία αποτελεί τροχοπέδη για τον τουρισμό του νομού, καθώς είναι πλέον σαφές ότι το αεροδρόμιο απλά δεν μπορεί να χωρέσει τη ζήτηση του καλοκαιριού.

Η κα Βολουδάκη ανέφερε, επίσης, ότι σε απάντηση παλαιότερης επίκαιρης ερώτησης της για το ραντάρ, αναφέρθηκε ότι η Υ.Π.Α. με εγγραφό της ζήτησε από τη Fraport την επίσπευση της διαδικασίας προμήθειας του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενώ κατήρτησε πρόγραμμα επισκέψεων με πρώτο το Αεροδρόμιο Χανίων για τη διευθέτηση των λεπτομερειών, όπως των ενδεχόμενων τεχνικών προβλημάτων και την οριοθέτηση τελικών θέσεων εγκατάστασης των συστημάτων.

Από την άλλη η Fraport έχει δηλώσει σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα του έργου ότι αυτό θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα πλέον των 2 ετών .

Κλείνοντας η βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υλοποίηση των δεσμεύσεων της Fraport, καθώς η εγκατάσταση έχει καθυστερήσει ήδη σημαντικά και αν θα ζητηθεί τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών η επίσπευση του έργου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση του βιβλίου «Φουρτούνες και Μπουνάτσες» του Θοδωρή Παπαραφτάκη στα Χανιά

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζει το βιβλίο «Φουρτούνες και Μπουνάτσες» του Θοδωρή Παπαραφτάκη στις 17 Ιουνίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ποιος είναι ο Καθηγητής Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, ο νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης εξελέγη νέος Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η νέα Πρυτανεία αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου 2026.

Συνδικάτο Τροφίμων Χανίων: Στην απεργία στις 24 Ιουνίου για κλαδική σύμβαση με μισθό 1.100 ευρώ

Το Συνδικάτο Τροφίμων Χανίων συμμετέχει στην κλαδική απεργία 24 Ιουνίου, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση με κατώτατο μισθό 1.100 ευρώ και μέτρα ασφάλειας για όλους τους εργαζομένους.

Στη Βουλή το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για τα κτηματολογικά

Ο βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή με το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για προβλήματα στην ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.