20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Ερώτηση του ΚΚΕ για την ποινικοποίηση του ελεύθερου τουρισμού στις νότιες ακτές της Κρήτης

Ημερομηνία:

Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν. Κι έτσι και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το ελεύθερο κάμπινγκ βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Μάλιστα, στην περιοχή των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο δυνάμεις των ΤΑΕ προχώρησαν σε συλλήψεις κατασκηνωτών.

Για το θέμα αυτό κατέθεσαν ερώτηση με θέμα «Ποινικοποίηση του ελεύθερου τουρισμού» οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού έχει ως εξής:

«Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Ποινικοποίηση ελεύθερου τουρισμού.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης, κατάσχεσης εξοπλισμού και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Στο νότιο τμήμα της Κρήτης, που προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Καλοί Λιμένες, αυξάνονται οι περιπτώσεις βίαιης απομάκρυνσης ομάδων ελεύθερων κατασκηνωτών από κλιμάκια του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ).

Ειδικά σήμερα, στη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε, με κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα, να διευκολύνει τους ελεύθερους κατασκηνωτές με την οργάνωση των βασικών υγειονομικών υποδομών, στηρίζοντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού για φθηνές διακοπές, πρωτοστα­τεί στην εφαρμογή της σχετικής αντιλαϊκής νομοθεσίας. Προβάλλει υποκριτικά το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά για να προασπίσει τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου:

  1. Η ελεύθερη κατασκήνωση να πάψει να διώκεται ποινικά και να έχει την κατάλληλη κρατική μέριμνα και στήριξη.

  2. Να ακυρωθούν τα μέχρι σήμερα επιβληθέντα πρόστιμα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...

Εκατοντάδες Χανιώτες στον Επιτάφιο Θρήνο στη Μητρόπολη Χανίων | Φωτός

Με έκδηλη την συγκίνηση και παρουσία, πολιτικών και στρατιωτικών...