21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ για την κάλυψη των κενών στο Δημοτικό Σχολείο Καντάνου

Ημερομηνία:

Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων στο δημοτικό σχολείο Καντάνου.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν, το δημοτικό σχολείο Κανδάνου “είναι  το μοναδικό σχολείο της περιοχής, ουσιαστικά ενώνει το Βόρειο και το Νότιο άξονα του Νομού Χανίων, και μάλιστα το ορεινό κομμάτι του, αφού τα αμέσως κοντινότερα σχολεία είναι το Δημοτικό Σχολείο των Βουκολιών στα 30χμ από τη μία και της Παλαιόχωρας στα 17 χμ από την άλλη.” και ζητούν να παρθούν τα αναγκαία μέτρα.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

Με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς άνοιξαν και φέτος τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα συνολικά αλλά και στο νομό μας ειδικότερα. Τα κενά στα Χανιά, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεπερνούν τα 240, ενώ για τεράστιες ελλείψεις καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας οι αρμόδιοι φορείς και σωματεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σαν αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ.

Θύμα αυτών των κενών πέφτει και το Δημοτικό σχολείο Κανδάνου, στον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου Χανίων το οποίο από 6-θέσιο υποβαθμίστηκε φέτος σε 5-θέσιο, χωρίς Ολοήμερο και χωρίς εκπαιδευτικούς ειδικότητας.

Το Δημοτικό Σχολείο Κανδάνου, που είναι  το μοναδικό σχολείο της περιοχής, ουσιαστικά ενώνει το Βόρειο και το Νότιο άξονα του Νομού Χανίων, και μάλιστα το ορεινό κομμάτι του, αφού τα αμέσως κοντινότερα σχολεία είναι το Δημοτικό Σχολείο των Βουκολιών στα 30χμ από τη μία και της Παλαιόχωρας στα 17 χμ από την άλλη. Τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό της Κανδάνου έρχονται ήδη από τέσσερα επιπλέον χωριά, πλην της Κανδάνου, διανύοντας έως και 10 χμ καθημερινά σε ιδιαίτερα επικίνδυνο οδικό δίκτυο, αφού κατά τους χειμερινούς μήνες που οι βροχές είναι στην ημερήσια διάταξη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους οι κατολισθήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιτίας τους κλείνει εντελώς το ένα ρεύμα του δρόμου ακόμα και πάνω σε στροφές χωρίς ορατότητα.

Επίσης στο Σχολείο φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως αποδεικνύουν οι γνωματεύσεις του ΚΕΔΔΥ Χανίων, ενώ υπάρχει ένας μεγάλος – για τα δεδομένα του μαθητικού δυναμικού –  αριθμός αιτήσεων προς τα ΚΕΔΔΥ οι οποίες εκκρεμούν από τις προηγούμενες χρονιές.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα θα παρθούν για την κάλυψη των δύο κενών στο πρωινό ώστε το Δημοτικό σχολείο Κανδάνου να λειτουργήσει και πάλι ως 6-θέσιο και για την άμεση κάλυψη του κενού στο Ολοήμερο, καθώς και για την κάλυψη όλων των κενών στον Νομό Χανίων με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών.

Οι Βουλευτές

 Διαμάντω Μανωλάκου
Γιάννης Γκιόκας
Σπύρος Χαλβατζής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...