28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ευαγγελισμός – Καταγγελία: Πιέζουν τους υγειονομικούς να μην κάνουν τεστ για να μη… βγουν θετικοί!

Ημερομηνία:

Στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Φερεντίνος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευτεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό είναι μέχρι στιγμής 92 υγειονομικοί…

«Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας. Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Φερεντίνος.

Όπως είπε τμήματα του νοσοκομείου δουλεύουν οριακά, χωρίς το προσωπικό να μπορεί να λείψει με άδεια ασθενείας. «Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις απο Προϊσταμένους και Τομεάρχες Τμημάτων να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό γιατι σε περίπτωση που βγουν θετικοί θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα, καθώς το προσωπικό είναι οριακό. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1» ανέφερε.

Διασπορά και στους συνοδούς

«Υπάρχει ευρύτερο ζήτημα, δεν είναι μόνο το προσωπικό. Έχουν διαπιστωθεί διασπορές ενδονοσοκομεία και από τους συνοδούς, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και στο κατά πόσο υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς» επισήμανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων.

«Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς με αποτέλεσμα να χρειάζεται, ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό». κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου» είπε ο κ. Φερεντίνος.

topontiki.gr

Φωτογραφία: Vladimir Fedotov / unsplash

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...