23.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Ευημερούν οι αριθμοί και πένονται οι άνθρωποι

Ημερομηνία:

Η πολιτική λιτότητας που ασκείται από την κυβέρνηση πνίγει την οικονομία.
Η άρχουσα πολιτική και οικονομική ελίτ πρώτα έριξε στο βάραθρο την Ελληνική οικονομία με την κάκιστη διαχείριση της, και τώρα ακολουθεί πειθήνια τον δρόμο που χάραξε η Γερμανική ελίτ στην Ε.ΕΥπάρχει κι άλλος δρόμος, όπως αυτός του προέδρου Ομπάμα στις Η.ΠΑ αλλά στην Ευρωπαϊκή ένωση ο δρόμος είναι μονόδρομος όπου τα ισχυρά κράτη τον χαράσσουν για εμάς χωρίς εμάς.
Στην Ελλάδα πάντα, όταν ευημερούσαν οι αριθμοί οι άνθρωποι δυστυχούσαν. Προφανώς όχι όλοι, αλλά οι φτωχότεροι, οι οικανομικά αδύναμοι, οι άποροι.
Έτσι συμβαίνει και σήμερα που καυχάται ο πρωθυπουργός Σαμαράς ότι η κυβέρνηση του πέτυχε για το 2013 μ.χ” πρωτογενές πλεόνασμα” 812 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού είναι “πρωτογενές έλλειμμα” για την Ελληνική κοινωνία.Διότι υπάρχουν άνεργοι που ανέρχονται στο 27%του ενεργού πληθυσμού και μετανάστευση των ταλαντούχων νέων.Διότι έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες μικρών επιχειρήσεων.Διότι η υπερβολική φορολογική αφαίμαξη εκτός ότι έχει κτυπήσει προ πολλού κόκκινο, έχει αφαιρέσει πολύτιμους πόρους από την αγορά.Διότι οι μισθοί έχουν πέσει και οι τιμές μένουν σταθερές από τα μονοπώλια που κυριαρχούν στην αγορά, με αποτέλεσμα κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων.Διότι το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δις σε διάφορους πιστωτές.Διότι αφαιρούνται συνεχώς πόροι από την παιδεία , και την υγεία , που είναι πρώτης ανάγκης δημόσια αγαθά.
Διότι μειώνονται συνεχώς οι δημόσιες επενδύσεις και οι δυνατότητες για να γίνει το κράτος ατμομηχανή της ανάπτυξης.
Που βαδίζουμε τελικά; Στην ανθρωποκτονία μέρους της κοινωνίας;

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή...

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα...