Μετά τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, σε διαφορετική γραμμή από αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, συνεχίζει να κινείται η Άννα Διαμαντοπουλου, για το μείζον ζήτημα της δικαιοσύνης και της κριτικής που της ασκείται από πολίτες και κόμματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Ανδρουλάκης είχε πρόσφατα δηλώσει ότι «όταν ανέλαβα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη εγώ είμαι ένας άνθρωπος πολύ καθαρός και ευθύς. Η εμπειρία μου αυτά τα χρόνια έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου και προς την εξουσία, το κράτος, τον πρωθυπουργό και προς την Δικαιοσύνη», δεχόμενος σφοδρά πυρά από την κυβέρνηση, με την κατηγορία ότι δεν σέβεται τους θεσμούς.
Από την πλευρά της, η Ά. Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο Action 24, διαφοροποιήθηκε σαφώς από τη γραμμή Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη. Αν δεν εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη, τότε, όπως έγραψε ο κ. Αλιβιζάτος, οι 20χρονοι θα πάρουν μολότοφ και οι 50χρονοι θα αυτοδικήσουν. Άρα εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε; Όχι, βέβαια. Φυσικά και μπορούμε να κρίνουμε και συγκεκριμένες αποφάσεις και διαδικασίες. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε αυτά που αποφασίζει. Το να κάνει κάποιος μια συγκεκριμένη κρίση είναι μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατίας και επιβάλλεται κιόλας. Κανένας θεσμός δεν είναι έξω από την κριτική».



