22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ευρωεκλογές: Παγωμάρα και απογοήτευση για τη ΝΔ από το αποτέλεσμα

Ημερομηνία:

Παρά τις πρώτες συγκρατημένα αισιόδοξες εκτιμήσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν σαφής: «Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών».

Στη δήλωσή του, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι γνώριζε εξ αρχής ότι αυτή η εκλογική διαδικασία θα ήταν πολύ δύσκολη, και προσέθεσε ότι «οι πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε – στέλνοντας και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και της κυβέρνησης – ότι «σίγουρα υπήρξαν πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα της καθημερινότητας τους με σημαντικότερο την ακρίβεια. Σέβομαι την επιλογή τους είτε εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω όμως τη φωνή τους και την ακούω δυνατά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και μικρότερες αστοχίες. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε το μπορούμε και θα το καταφέρουμε».

Βέβαια, στη ΝΔ επιχειρούν κάπως να γλυκάνουν το χάπι, σημειώνοντας ότι η ΝΔ πέτυχε τη μεγαλύτερη διαφορά σε ευρωεκλογές από το δεύτερο κόμμα, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι η δυσαρέσκεια δεν μετατράπηκε σε ψήφο κατά του κυβερνώντος κόμματος και ενίσχυσης των κομμάτων, ας πούμε, της μείζονος αντιπολίτευση, αλλά σε αποχή ή στήριξη μικρότερων κομμάτων.

Επίσης, όπως επισήμανε και ο Κ. Μητσοτάκης, «δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς είναι μια πραγματικότητα από την οποία δεν εξαιρείται η πατρίδα μας», ουσιαστικά θέτοντας και τον… στόχο για την κυβέρνηση, το επόμενο διάστημα, αν και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα επιτευχθεί η επιστροφή των ψηφοφόρων που στήριξαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...