20.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ευρωεκλογές 2014 ή το Ελληνικό κατάντημα

Ημερομηνία:

Αν ένας άνθρωπος δει νηφάλια και χωρίς παρωπίδες, τα πεπραγμένα της κυρίαρχης πολιτικής, δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίσει κατάντημα της χώρας και του πληθυσμού της, αυτά που βιώνουμε συλλήβδην!

Ενόψει μάλιστα των ευρωεκλογών, αλλά όχι μόνο. Καθώς απ’ αρχής, έχουν σχέση με την αποδοχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε όλους τους τομείς. Κατ’ εξοχήν όμως στον οικονομικό. Μια που αυτά τεκμαίρονται και αποφασίζονται, από το λεγόμενο «σκληρό πυρήνα», κυρίως Γερμανία και κατά δεύτερο λόγο από τις χώρες του Βορρά! Σ’ αυτό το «Λάκκο των Λεόντων» ρίξανε τη χώρα μας οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το αντιλαϊκό και αντεθνικό έγκλημα!! Λόγοι γι’ αυτό; «Θωράκιση της Δημοκρατίας» ή εξοβελισμός του.. ερυθρού κινδύνου!

Οικονομικά ζητούμενα, με κυρίαρχη τη λαχτάρα του λαβείν, μια που η κυρίαρχη τάξη είναι μονίμως λιγούρα! Και εν  μέρη – πέραν τούτων – η απορρόφηση γεωργικών προϊόντων. Πόσο επετεύχθησαν αυτά; Θωρακίστηκε η Δημοκρατία, ένεκεν της τραγικής οικονομικής κατάστασης; Γιατί όταν ο λαός πεινά και είναι άνεργος, τίποτε δεν αποκλείεται! Ούτε υπαρχόντων αφθόνων κατασταλτικών δυνάμεων! Στο ζήτημα του λαβείν, το ελληνικό χρέος κινδυνεύει να καταστρέψει τη χώρα και τις δομές της! Όσον αφορά την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων, γνωρίζεται πως το ευρωπαϊκό διευθυντήριο, έχει συνάψει προτιμησιακές συμφωνίες με χώρες εκτός ΕΕ, όπως με το Ισραήλ για ευνόητους λόγους; Που η αγροτική του παραγωγή είναι ομοειδής με την δική μας….

Μιλάμε δηλαδή για.. εταιρική συνοχή να σου πετύχει! Όμως κατά την περίοδο ένταξης και μετά, οι συνθηκολόγοι του αστικού μας πολιτικού συστήματος, γαυγίζουν για «Αγορά διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων καταναλωτών»! Κι έτσι τους ψήφισε το «πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο» πόπολο! Που κατά πολύ , ακόμα τους ψηφίζει το δυστυχές και ταλαίπωρο… Ξορκίζοντας συλλογικά, την ιδέα αποδέσμευσης, πέρα από κάποιου είδους «Κριτική», με κυρίαρχο «Κριτή» τον… Αριστερό ή Σοσιαλδημοκράτη Τσίπρα! Φοβάμαι πως πάλι θα γίνει πιστευτός από το λαουτζίκο , αφού είναι ο εκλεκτός των απολογητικών δυνάμεων, δηλαδή ο πιο έμπιστος ευρωλιγούρης… Που συνηγορεί επίσης – όπως και άλλοι – ενάντια στο παλιό μας εθνικό νόμισμα τη δραχμή, που  εξ αιτίας της κατάργησής της, μπαγκαρότησε (χρεοκόπησε ) η Ελλάδα! Κάτι φυσικά που ανέβασε κάθετα τις τιμές, με αποτέλεσμα τη.. λόρδα μεγάλης μερίδας του λαού… Να πω «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσει»; Μα στην οδό αυτή. Πορευόμεθα από ετών, λόγω των παγίων πολιτικών επιλογών μας και …μυαλό δεν βάλαμε οι έρμοι! Και, λυπάμαι που το λαό, κυρίως η μεγάλη λαϊκή μάζα!!!

Και στο βάθος του τούνελ, στο οποίο πορευόμεθα δίκην φοτωμένων βαρέως υποζυγίων, δεν δείχνει να διαφαίνεται φως! Κίνδυνος για… κοινωνική αναταραχή, που θα θυμίσει άλλες παλαιότερες; Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Θα ‘λεγε κάποιος. Αμ δε! Μόνο ο λαός, η μεγάλη μάζα, που θίγεται καταλυτικά, μπορεί να το βάλει. Για την ώρα, ας το βάλει με αντιευρωπαϊκό ψήφο. Άνθρωποι Άνεργοι, Μικροαγρότες, Χρεωκοπημένοι επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχοι, διαθέσιμοι, απολυμένοι, δηλαδή όπως θα ‘λέγε κάποιος καθαρευουσιάνος «πάντες  οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι»… Διαφορετικά, πως θα βγούμε – μαζί και η χώρα – από το λάκκο των λεόντων; Πέραν όμως όλων που καταθέτω εδώ, ας γνωρίζουμε πως η ευρωπαϊκή ένωση, είναι μια ιμπεριαλιστική , πέρα από μονοπωλιακή, ένωση! Που όλες σχεδόν οι χώρες – μέλη, είναι και ΝΑΤΟικές. Ο λαός μας ξέρει από πρώτο χέρι τις πέραν των εθνικών ορίων πειρατικές εκστρατείες, όπως στην Κορέα, σχετικά πρόσφατα στη Βοσνία, στο Αφγανιστάν και αλλού.

Για όσο θα είμαστε στην Ευρ. Ένωση, δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης των όρων ζωής και προόδου! Πολλοί από τη γεροντοκρατία, αλλά και νέοι (τρομάρα τους) κομπάζουν για τον ελληνικό πολιτισμό και τη Δημοκρατία. Φτάνουν πια τα κούφια λόγια, τα μουσαφιριλίκα των Τροικάνων, οι υποχρεώσεις για υπερωριακές κινδυνώδεις αποστολές! Αρκετά με το … τσάκισμα της μέσης στους τεχνοκράτες της ΕΕ και των άλλων ληστρικών οργανισμών! Ήρθε πια το πλήρωμα του χρόνου, να πούμε το «Μεγάλο Όχι» του ποιητή, σ’ αυτούς που μας φορτώνουν τόση αθλιότητα, ενώ μας ζητούν τα πάντα! Ως πότε θα τους τα παρέχουμε; Απαντήστε με την ψήφο σας! «Εγώ προτάσεις έκαμα, εσείς πράξη τις κάνατε! Κάτι τέτοιο θα ‘ναι τιμή για όλους μας» (Καβάφης).

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...