22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητά εξοπλισμό της Ουκρανίας με αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυραυλικά συστήματα

Ημερομηνία:

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε για τον ένα χρόνο από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν απερίφραστα την επιθετικότητα της Μόσχας και επαναλαμβάνουν την ακλόνητη αλληλεγγύη τους προς το λαό και την ηγεσία της Ουκρανίας.

Επαναβεβαιώνουν τη στήριξή τους για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και ζητούν να εξεταστεί σοβαρά η παράδοση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, τα κατάλληλα πυραυλικά συστήματα και η σημαντική αύξηση της παράδοσης πυρομαχικών στο Κίεβο. Η Ουκρανία πρέπει όχι μόνο να είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά και να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της διεθνώς αναγνωρισμένης επικράτειάς της.

Περισσότερες κυρώσεις και κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Το ψήφισμα καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να εγκρίνουν το δέκατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της έως τα τέλη Φεβρουαρίου και να διευρύνουν σημαντικά το πεδίο εφαρμογής του. καλεί επίσης την ΕΕ, τα κράτη μέλη και τους συμμάχους τους να καταστήσουν αποτελεσματικότερες τις ήδη ισχύουσες κυρώσεις και να λάβουν επείγοντα μέτρα για να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια παράκαμψης αυτών των περιοριστικών μέτρων.

Όσον αφορά το μέλλον, οι ευρωβουλευτές ζητούν να ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τη δέσμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την ΕΕ. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας και για την αποζημίωση των θυμάτων του πολέμου. Υπογραμμίζουν επίσης ότι, μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Ρωσία θα πρέπει να υποβάλει μεγάλες αποζημιώσεις για να συμβάλει ουσιαστικά στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Να καταβληθούν προσπάθειες για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στην ΕΕ

Το Κοινοβούλιο υπογραμμίζει επίσης ότι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας έχει αλλάξει ριζικά τη γεωπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη, η οποία απαιτεί τολμηρές, γενναίες και ολοκληρωμένες αποφάσεις στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν τη στήριξή τους στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ στην Ουκρανία το περασμένο καλοκαίρι. Καλούν επίσης την Ουκρανία, την Επιτροπή και το Συμβούλιο να εργαστούν για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων φέτος, τονίζοντας παράλληλα ότι η προσχώρηση στην ΕΕ παραμένει μια αξιοκρατική διαδικασία όσον αφορά τις σχετικές διαδικασίες και τα κριτήρια.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 444 ψήφους υπέρ, 26 κατά και 37 αποχές.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ