20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Είμαστε έτοιμοι για πλήρη συνεργασία με τον ελληνικό λαό που έσπασε τον κλοιό λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα

Ημερομηνία:

Λίγο μετά τη δημοσίευση των exit polls, ο αρχηγός των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, προέβη σε βαρυσήμαντη δήλωση στην οποία δηλώνει πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Πιτέλα, «ο ελληνικός λαός διάλεξε ξεκάθαρα να σπάσει τον κλοιό λιτότητας που του επιβλήθηκε από την Τρόικα και ζητά από τη νέα κυβέρνηση να φέρει δίκαιες πολιτικές, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

Η αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και συγκεκριμένα η επέκταση των όρων του μνημονίου δεν πρέπει πλέον να θεωρείται ταμπού. Είναι η ώρα να επενδύσουμε σε οικονομική ανάπτυξη για να ελαττώσουμε το  έλλειμμα και το χρέος. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έχουν πολεμήσει γι’ αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε.

«Εάν βγουν αληθινά τα αποτελέσματα του exit poll, το αποτέλεσμα ετοιμάζει τον δρόμο για μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία (σημειώνουμε, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο). Παροτρύνουμε τον Αλέξη Τσίπρα, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, να διαπραγματευτεί με όλες τις φιλο-ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις και να φτιάξει μια δυνατή κυβέρνηση», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε πλήρως με τη νέα κυβέρνηση, που αναμένεται να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...