15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά εμβολίου του Σαν Μαρίνο με το Sputnik V

Ημερομηνία:

Η ΕΕ έδωσε το “πράσινο φως” για τα πιστοποιητικά εμβολίου του Σαν Μαρίνο με το ρωσικό Sputnik V. Η χώρα ενέκρινε τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Φεβρουάριο του 2021.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε τα πιστοποιητικά εμβολίου κατά του κορονοϊού που βγήκαν στο Σαν Μαρίνο, το οποίο έχει εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, όπως ανέφερε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) την Τρίτη (03/08).
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολογεί το Sputnik V από τις 4 Μαρτίου.

Ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος Ντιντιέρ Ρέιντερς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που όλο και περισσότερες χώρες συνδέονται με το σύστημα του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η Κομισιόν παίρνει μέτρα για να αναγνωρίσει πιστοποιητικά που βγαίνουν από άλλες χώρες.

Νωρίτερα, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανέφερε ότι η χρήση του Sputnik V επέτρεψε στο Σαν Μαρίνο να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καταπολέμησε τον κορονοϊό.

Το Sputnik V, το πρώτο παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, έχει εγκριθεί για κατεπείγουσα χρήση σε 67 χώρες ανά τον κόσμο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι στο 97,6%.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ