26.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Δεύτερο χρυσό για την Ελλάδα από τον Στέργιο Μπίλα στα 50μ. πεταλούδα

Ημερομηνία:

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου χάρισε στην Ελλάδα ο Στέργιος Μπίλας.

Ο 23χρονος κολυμβητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 50μ. πεταλούδα με χρόνο 23.15 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, μιμούμενος τον Απόστολο Παπαστάμο που αναδείχθηκε τη Δευτέρα πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. μικτή ατομική.

Δεύτερος τερμάτισε ο Αυστριακός Σιμόν Μπούχερ με 23.19 και τρίτος ο Τσέχος Ντάνιελ Γκράτσικ με 23.26, ενώ το θεωρητικό φαβορί, ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο (πρωταθλητής Ευρώπης το 2021), περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.

Ένα χρόνο αφότου κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Κ23, στο Ευρωπαϊκό του Δουβλίνου, ο Μπίλας πήγε ένα βήμα παραπάνω. Παρότι κολύμπησε λίγο πιο αργά σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ (23.06) που πέτυχε στον ημιτελικό, το 23.15 ήταν αρκετό για να του χαρίσει το χρυσό μετάλλιο και τη σημαντικότερη επιτυτχία της καριέρας του ως τώρα.

Ήδη από το ξεκίνημα της 2ης ημέρας, η Ελλάδα κατακτά δεύτερο χρυσό, κάτι που δεν είχε καταφέρει ποτέ στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ είναι και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα (το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο χώρες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών).

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ