18.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ευτελισμός των θεσμών της Δημοκρατίας

Ημερομηνία:

ΔΗΛΩΣΗ –ΕΚΚΛΗΣΗ

Στο νομοσχέδιο για την «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις» εντάχθηκε με τροπολογία και ψηφίστηκε από τη Βουλή διάταξη με την οποία απαλλάσσονται  από κάθε ποινική ευθύνη διευθυντικά στελέχη πιστωτικών οργανισμών αλλά και κομματικών, τα οποία βαρύνονται με παράνομες δανειστικές συμβάσεις.

Η διάταξη αυτή, εξόφθαλμα σκανδαλώδης προσβάλλει βάναυσα την κοινωνική ηθική και το περί δικαίου αίσθημα του Λαού.

Οι νόμοι όταν απογυμνώνονται από τον ηθικό χαρακτήρα τους και γίνονται μηχανισμοί προστασίας της οικονομικής ασυδοσίας επισύρουν  την απαξίωση στην περί δικαίου συνείδηση των πολιτών.

Η επιψήφιση της ηθικά διάτρητης και κοινωνικά προκλητικής διάταξης σε εποχή μάλιστα δεινής δοκιμασίας του λαού υπαγορεύει την ανάγκη ενεργοποίησης του άρθρου 42, παρ. 1 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το εδάφιο δ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 35.

Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα διερμηνεύοντας και τα αισθήματα του προσβληθέντος λαού κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ να ασκήσει την προνομία, που του παρέχει το Σύνταγμα και να ΑΝΑΠΕΜΨΕΙ το νόμο στη Βουλή.

ΥΓ. Ποιος το περίμενε 39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας και 46 χρόνια από την επιβολή της, οι έλληνες πολίτες θα γίνονταν μάρτυρες ευτελισμού των θεσμών της Δημοκρατίας;

Οι υπογράφοντες

Απανωμεριτάκης Νίκος (Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αντιστασιακών)

Βασιλικόπουλος Λεωνίδας (Ναύαρχος – Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ν.)

Γιώτας Στάθης (πρ. Υπουργός)

Δρεττάκης Μανόλης (τ. Αντιπρόεδρος Βουλής – Υπουργός)

Ζαρκάδας Αλέξανδρος (Επίτιμος Αντιστράτηγος – τ. Νομάρχης)

Κλωνιζάκης Γιάννης (τ. Δήμαρχος Χανίων)

"google ad"

Κρητικός Παναγιώτης (Πρόεδρος Πολιτικού και Κοινωνικού Συνδέσμου «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» – τ. Αντιπρόεδρος Βουλής)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ